Europa

articolul anterior articolul urmator

Volodimir Zelenski a vizitat graniţa administrativă dintre Ucraina si Crimeea

21
15 Jul 2019 17:54:46
Autor: Ştefana Radu
FOTO Unian
FOTO Unian

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a vizitat punctul de trecere Cionhar, de la graniţa administrativă dintre Ucraina continentală şi Peninsula Crimeea, potrivit Unian.

Aceasta este prima vizită a unui preşedinte ucrainean la graniţa administrativă cu peninsula Crimeea ocupată de Rusia din 2014, notează sursa citată. 

Zelenski a inspectat infrastructura punctului de control şi condiţiile în care oamenii traversează graniţa administrativă. Preşedintele a vorbit cu cetăţenii care se îndeptau spre Crimeea şi cu locuitorii din districtele învecinate. 

La întâlnirea în cadrul căreia s-a discutat despre implementarea proiectului care vizează dezvoltarea infrastructurii punctelor de trecere din Cionhar şi Kalanciak, proaspăt numitul şef al Administraţiei Regionale Herson, Iuri Husiev, a spus că oamenii din Crimeea ar trebui să simtă că Europa începe cu regiunea Herson şi că acest lucru trebuie să se simtă prin calitatea serviciilor şi atenţia pe care oficialii şi membrii administraţiei publice o au faţă de oameni.

„De la începutul ocupaţiei, oamenii care traversează graniţa administrativă cu Crimeea suferă din cauza lipsei unei infrastructuri potrivite: din păcate, infrastructura de înaltă calitate nu a mai fost creată din 2014. Problemele de la punctele de trecere sunt de obicei complexe şi necesită o interacţiune coordonată între mai multe autorităţi executive“, a spus Husiev.

Potrivit oficialului, implementarea proiectului se confruntă cu următoarele riscuri: corupţia, lipsa finanţării, precum şi încălcările termenilor contractuali de către arhitecţi şi contractor.

Zelenski a subliniat că etapa finală a proiectului – stabilirea unor centre de serviciu cu autogări şi centre administrative – trebuie să se încheie până la data de 20 decembrie 2019.

„Să fie 2- decembrie. Va fi suficient. În caz contrar, noul guvernator va rămâne în trecut. E corect“, a spus preşedintele ucrainean.
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

21 Comentarii

antipozi
15.07.2019, 18:15:28

"Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a vizitat punctul de trecere Cionhar," Nu sunt de acord ca presedintele Ucrainei sa recunoasca granita cu Crimeea. Punctul vamal de la Cionhar trebuie desfiintat

-3 (5 voturi)
Nae Camionagiul
15.07.2019, 18:27:26

Crimeea e a Rusiei de drept si de fapt!!! Pe mine ma intereseaza cand ne luam inapoi Basarabia si Bucovina de la ucraineni!!!

+5 (7 voturi)
antipozi
15.07.2019, 18:41:18

Evident, da parca ucrainienii se imbatosau altfel

+1 (1 vot)
Stefan din Nord
15.07.2019, 18:25:05

Suferiti ucrainenilor dupa pierderea Crimeei ? Ma bucur foarte foarte mult .. Poate asa veti intelege ce simt cei ce au teritorii pe care le detineti voi in mod samavolnic .

+5 (5 voturi)
_wakki m
15.07.2019, 18:35:37

crimeea NU este a rusiei este a tătarilor, a genovezilor, și a englezilor care au câștigat războiul din 1856 pentru Basarabia și Bucovina, eu propun ca noi românii să luăm la schimb oblasturile Tula și Novgorod

0 (8 voturi)

Vezi toate comentariile (21)

Modifică Setările