Europa

articolul anterior articolul urmator

Zaragoza: Patru români au furat 340 de metri de cale ferată

0
17 Feb 2011 12:46:32
Autor: adevarul
Românii au furat şi traversele pe care se "sprijineau" şinele Foto: El Periodico de Aragon
Românii au furat şi traversele pe care se "sprijineau" şinele Foto: El Periodico de Aragon

Cei patru au fost prinşi în flagrant delict de agenţii Gărzii Civile din Zaragoza, când tăiau cu autogenul şinele de cale ferată de pe ruta Sagunto-Santander.

Garda Civilă a surprins, miercuri, în flagrant delict, patru persoane de naţionalitate română când acestea tăiau şi încărcau într-o furgonetă şine de cale ferată de pe ruta Sagunto-Santander, în localitatea aragoneză Daroca (Provincia Zaragoza), scrie El Periodico de Aragon.

D.T., P.G.C., C.C. şi C.D., rezidenţi în Zaragoza, cu vârstele cuprinse între 32 şi 58 de ani, au luat-o la fugă la vederea poliţiştilor, dar au fost prinşi câteva ore mai târziu, în apropiere de localitatea Daroca, pe rând, între orele 9.00 şi 11.30. La ora 7.00, după o noapte "de muncă", românii reuşiseră să taie şi să încarce în maşină 340 de metri de şine de cale ferată.

Unul din ei tăia, cu un aparat de sudură/tăiere cu oxil-acetilenă (autogen) şinele de cale ferată, în bucăţi de mărimi dinainte determinate şi marcate, pentru a putea fi încărcate în furgonetă. În acest timp, un altul, cu o cheie specială, desfăcea şuruburile de prindere ale şinelor pe traversele de cale ferată. Ceilalţi doi se ocupau cu transportul bucăţilor de şină şi încărcarea lor în autovehicul.

Poliţiştii avertizează că "orice metal ce poate fi topit" a devenit o ţintă pentru hoţi

Agenţii Gărzii Civile erau de ceva timp pe urmele hoţilor de şine de cale ferată, deşi nu a fost uşor să-i prindă "în acţiune". De fapt, au fost chiar nevoiţi să organizeze "pânde" şi operaţiuni de supraveghere non-stop a căilor ferate, pentru a-i prinde pe făptaşi.

Surse din poliţie au avertizat că necesităţile economice generate de criză şi şomaj, coroborate cu cererea tot mai mare de metale din China şi India, au dus la situaţiile din prezent, în care "orice se poate topi, de la cupru la aluminiu, trecând pe la oţel", a ajuns de interes pentru hoţi. Institutul Armat şi-a făcut deja un obicei din a inspecta aproape zilnic centrele de colectare a fierului vechi, pentru a depista furturile de metale.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările