Europa

articolul anterior articolul urmator

FOTO VIDEO Lideri europeni, alături de Macron la Ziua Naţională a Franţei. Preşedintele francez, huiduit pe Champs-Elysées

37
14 Jul 2019 10:19:04
Autor: Viorica Marin
FOTO AFP / Zakaria Abdelkafi
FOTO AFP / Zakaria Abdelkafi

Preşedintele francez Emmanuel Macron primeşte duminică, la masă, la Palatul Elysée, cu ocazia Zilei Naţionale a Franţei, şase conducători europeni, între care cancelarul german Angela Merkel şi preşedintele Comisiei Europene (CE) în exerciţiu Jean-Claude Junker, relatează AFP.

GALERIE FOTO

UPDATE 12:00 Preşedintele francez Emmanuel Macron a fost huiduit pe Champs-Elysées, relatează BFMTV.

Incidentul a avut loc înainte ca şeful statului francez să treacă în revistă trupele, potrivit News.ro.
 
***

Preşedintele Emmanuel Macron şi alţi şefi de stat şi de guvern vor asista, la tradiţionala paradă militară de Ziua Bastiliei de pe bulevardul Champs-Elysees. Ziua de 14 iulie marchează căderea Bastiliei în 1789, care este văzută drept începutul simbolic al Revoluţiei franceze.

Defilarea tradiţională de la 14 iulie, care marchează căderea Bastiliei, în 1789, simbolul sfârşitului monarhiei absolute, este plasată anul acesta sub semnul cooperării militare europene. Macron a invitat la parada de la Paris participanţi din cadrul Iniţiativei europene de intervenţie (IEI) – un proiect convenit anul trecut de Franţa, Germania şi opt alte state UE în scopul de a permite reacţii militare rapide în situaţii de criză.
 
Cancelarul german Angela Merkel şi alţi cinci lideri europeni vor fi oaspeţi de onoare duminică, la Paris, de Ziua Naţională a Franţei, unde vor urmări tradiţionala paradă militară de pe Champs-Elysée pentru a întări ideea cooperării europene în domeniul apărării, susţinută de preşedintele francez Emmanuel Macron, transmite dpa.
 
Militari din 10 ţări care fac parte din Iniţiativa Europeană de Intervenţie, inclusiv din Franţa şi Germania, vor participa la defilare.
 
Circa 500 de militari din Brigada comună franco-germană vor defila la paradă, alături de un contingent spaniol revenit dintr-o misiune UE de pregătire în Mali.
 
Şefi de stat şi de guvern din Belgia, Estonia, Finlanda, Olanda şi Portugalia se vor afla în lojă alături de Macron şi de Merkel pentru a urmări defilarea.
 
Totodată, doi tineri germani şi un refugiat sudanez vor oferi "o savoare internaţională" la parada din Paris, notează dpa. Cei trei fac parte dintr-un grup de 17 tineri din Service Civique din Franţa - un program civil pentru serviciu public - care urmează să desfăşoare un uriaş tricolor francez în timpul ceremoniilor de încheiere a defilării.
 
După parada militară va avea loc un dineu la care vor participa, alături de lideri, şi miniştrii apărării din Spania şi Danemarca, Margarita Robles şi Trine Bramsen.
 
Defilarea pe jos se deschide cu însemnele acestor ţări.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

37 Comentarii

Cristian saileanu
14.07.2019, 10:35:33

aaa, ce bine... sa aducem acasa trupele mericane - sau s le mutam in polonia su romnia sa ii lsam pe francezi si pe nemti sa plateasca pt propriile inarmari

-3 (9 voturi)
geek-a-contra
14.07.2019, 10:56:16

francezii au platit INTOTDEAUNA ptr propria inarmare. conceptul de "defence a tous azimuts" iti spune ceva?

+2 (6 voturi)
L--- Lara
14.07.2019, 11:09:48

Dupa cum vezi francezii nu asteapta sa vina americanii si sa-i inarmeze. "Macron lance à Cherbourg le nouveau sous-marin d’attaque" lefigaro.fr/international/macron-lance-a-cherbourg-le-nouveau-sous-marin-d-attaque-20190711

+3 (7 voturi)
t mihai
14.07.2019, 12:16:03

Ceva ma face sa cred ca esti din neamul lui Senileanu, stii tu, ala caruia i se zice si Motocicleanu.

+2 (6 voturi)
usn52142 usn52142
14.07.2019, 12:19:36

Comentariu considerat abuziv.

Vezi toate comentariile (37)