Europa

articolul anterior articolul urmator

Zelenski: Până la 100 de oameni sunt ucişi în fiecare zi în luptele din estul Ucrainei, unde Rusia şi-a concentrat eforturile militare în ultimele săptămâni

1
23 May 2022 12:51:49
Autor: News.ro
FOTO: AFP
FOTO: AFP

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski afirmă că până la 100 de oameni sunt ucişi în fiecare zi în luptele din estul Ucrainei, unde Rusia şi-a concentrat eforturile militare în ultimele săptămâni, relatează CNN.

Zelenski a făcut aceste declaraţii duminică într-o conferinţă de presă alături de omologul său polonez Andrzej Duda în timp ce răspundea la o întrebare referitoare la o petiţie online care să permită bărbaţilor cu vârsta legală de recrutare (vârste cuprinse între 18 şi 60 de ani) să părăsească Ucraina.

Petiţia, postată pe site-ul oficial al Biroului Preşedinţiei Ucrainei, a obţinut peste 26.000 de semnături până luni dimineaţă.

„Nu prea înţeleg cui se adresează această petiţie. Mie mi se adresează această petiţie? Sau, poate că această petiţie ar trebui să se adreseze părinţilor acelor războinici, care i-au pierdut pe aceşti oameni, pentru că au apărat Ucraina cu preţul vieţii?”, a spus Zelenski.

„Astăzi, între 50 şi 100 de oameni ar putea fi ucişi aici, în cea mai complicată zonă, din estul ţării noastre”, a adăugat el.

Liderul ucrainean a mai precizat că aceşti ucraineni „apără ţara şi independenţa despre care vorbesc atât de mulţi (oameni) din lume, atât de mulţi vorbesc, dar o simţim personal”.

Zelenski a mai spus că petiţia va fi luată în considerare conform legii, la momentul potrivit şi indiferent dacă personal susţine sau nu petiţia respectivă.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

orre
23.05.2022, 15:17:41

ieri ne spuneti ca sunt intre 50 si 100, acum ati intorso si spneti pana la 100, articole de doi bani

-11 (11 voturi)
Modifică Setările