Europa

articolul anterior articolul urmator

Zelenski se va adresa participanţilor Forumului Economic Mondial de la Davos: Se va discuta reconstrucţia după război

3
16 May 2022 07:35:56
Autor: Lorena Mihăilă
FOTO Getty Images
FOTO Getty Images

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a anunţat, duminică seară, în discursul său zilnic, că se va adresa participanţilor la Forumul Economic Mondial de la Davos, în data de 23 mai.

`În acest an, conferinţa va avea o importanţă specială pentru ţara noastră. Se va discuta reconstrucţia după război. Facem tot ce putem pentru a obţine susţinerea lumii şi participarea la Forumul de la Davos este una dintre cele mai bune oportunităţi”, a afirmat el.
 
Volodimir Zelenski a mai spus că luni va discuta cu studenţi de la principalele universităţi americane. “Sunt 63 universităţi din SUA şi două din Canada, la care studiază sute de mii de studenţi. Vocea lor ne va ajuta. La sfârşitul lunii mai mă voi adresa studenţilor de la Universitatea Stanford. De asemenea, mă pregătesc să comunic cu studenţi ucraineni de la principalele universităţi din ţară. Voi răspunde la unele întrebări importante şi dificile care există în societatea noastră şi aştept întrebări profunde de la studenţi”, a explicat preşedintele ucrainean.
 
El a subliniat că se va adresa în continuare şi parlamentelor statelor partenere Ucrainei, în dorinţa de a obţine susţinere pentru ca Ucraina să devină ţară candidată la Uniunea Europeană şi ulterior membru al UE printr-o procedură accelerată. “Fiecare stat contează. Fiecare vot contează”, a adăugat Zelenski.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

3 Comentarii

IRINT
16.05.2022, 07:54:02

Ăsta e planul de reconstrucție, studenţii de la principalele universităţi americane la muncă:“Sunt 63 universităţi din SUA şi două din Canada" și parlamentarii tarilor partenere ii vor susține după margine.

mikael vas
16.05.2022, 09:29:44

asta nu mai gindeste , nu mai e mintea lui, e din ce in ce mai dereglat ! mintea lui e deja pe alta planeta !

-1 (1 vot)
mikael vas
16.05.2022, 09:09:35

Astia nu mai e stapin de mult pe mintea lui , un nebun care nu mai gindeste , cel mai reusit experiment american de control al mintii, vrea sa aduca coruptia , propaganda Globalista , si dictatura neofascissta in EU , a interzis alte partide la el in tara , nu va permite alta limba decit ucraineana in fine , mascariciul actor devine tot mai ridicol iar sustinerea de politicienii EU este o falsa situatie ....

-1 (1 vot)
Modifică Setările