Europa

articolul anterior articolul urmator

Zelenski: Bombardarea mai multor regiuni şi activitatea subversivă la graniţă sunt o încercare a armatei ruse de a compensa eşecurile din sud şi est

3
18 May 2022 07:13:25
Autor: Lorena Mihăilă
Foto Arhivă / AFP
Foto Arhivă / AFP

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski afirmă, în ultimul său mesaj postat pe reţelele de socializare, că bombardarea mai multor regiuni şi activitatea subversivă la graniţă sunt o încercare a armatei ruse de a compensa o serie de eşecuri în estul şi sudul Ucrainei.

„Cea de-a 83-a zi a apărării noastre a început cu o combinaţie destul de puternică de lovituri ruseşti asupra Ucrainei. Bombardarea cu rachete a regiunii Liov, a regiunii Sumî, a regiunii Cernihiv. Lovituri aeriene în regiunea Lugansk. Activităţi specifice de sabotaj în zonele de frontieră ale Ucrainei”, afirmă Zelenski în ultimul mesaj postat pe reţelele de socializare.  
 
Preşedintele susţine că ”este un fel de încercare a armatei ruse de a compensa o serie de eşecuri în estul şi sudul ţării”.  
 
”Ei nu pot demonstra succesul cu acţiuni militare generale în zonele în care încearcă să avanseze. Aşa că încearcă să demonstreze succesul prin intermediul rachetelor lor şi al altor activităţi. De asemenea, fără niciun rezultat. Aceste lovituri, la fel ca multe altele anterioare, nu schimbă nimic în mod radical. Mai ales că măsurile noastre de apărare aeriană şi antisabotaj devin tot mai puternice”, a mai afirmat Zelenski.  
 
Acesta s-a referit şi la discuţiile diplomatice pe care le-a avut în cursul zilei. 
 
”Am avut o conversaţie cu preşedintele Franţei, Emmanuel Macron. Substanţială şi lungă. Am discutat despre cel de-al şaselea pachet de sancţiuni care se pregăteşte în Uniunea Europeană. Am discutat, de asemenea, despre procesul de negociere cu Rusia şi despre evacuarea eroilor noştri din Azovstal. Misiunea de evacuare continuă, este supervizată de militarii şi serviciile noastre de informaţii. Sunt implicaţi cei mai influenţi mediatori internaţionali”, a mai afirmat preşedintele.  
 
Zelenski a precizat că lucrează pentru a strânge ”cea mai mare audienţă internaţională posibilă pentru Ucraina”.  
 
”Pentru a sprijini statul nostru la toate nivelurile. Şi pentru

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

3 Comentarii

Zar
18.05.2022, 07:37:45

”Pentru a sprijini statul nostru la toate nivelurile. Şi pentru" Se pare ca tocmai ce a sunat alarma antiaeriana !

0 (2 voturi)
orre
18.05.2022, 10:39:58

mai schimba hainuta

-12 (12 voturi)
IRINT
18.05.2022, 21:01:09

Zelensky spune lucruri trăznite!

Modifică Setările