Europa

articolul anterior articolul urmator

Zelenski califică atacul rusesc asupra mall-ului din Kremenciuk ca fiind unul din „cele mai sfidătoare acte teroriste din istoria Europei“

8
28 Jun 2022 05:23:47
Autor: Sergiu Nicolae
FOTO Profimedia
FOTO Profimedia

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a catalogat atacul rusesc de luni drept unul din cele mai sfidătoare atacuri teroriste din istoria Europei.

În cadrul unui mesaj video, publicat luni pe reţelele de socializare, Zelenski a afirmat că în centrul comercial din Kremenciuk se aflau peste 1.000 de persoane. El spune că ruşii au atacat un oraş paşnic, un centru comercial în care se aflau femei, copii şi civili obişnuiţi. 

„Oraş paşnic, centru comercial obişnuit, femei înăuntru, copii, civili obişnuiţi. Aproximativ 1.000 de persoane se aflau acolo înainte de anunţarea raidului aerian. Numai teroriştii complet nesăbuiţi, care nu au ce căuta pe pământ, pot lansa rachete asupra unui astfel de obiectiv”, a declarat Zelenski.

Preşedintele ucrainean a mai precizat că acesta a fost un atac deliberat, iar în prezent operaţiunile de salvare continuă, pierderile fiind semnificative. 

„Aceasta nu e o lovitură cu rachete din greşeală. Acesta e atac rusesc planificat asupra respectivului centru comercial. Operaţiunile de salvare continuă, dar trebuie să fim conştienţi că pierderile pot fi semnificative”, a mai adăugat Zelenski.

Liderul de la Kiev a spus despre Rusia că a devenit cea mai mare organizaţie teroristă din lume. El a mai punctat că prin cumpărarea sau transportarea petrolului rusesc şi menţinerea legăturilor cu băncile ruseşti, oamenii dau bani teroriştilor.

„Statul rus a devenit cea mai mare organizaţie teroristă din lume. Acesta este un fapt. Şi acesta trebuie să fie un fapt juridic. Şi toţi oamenii de pe planetă ar trebui să ştie că a cumpăra sau a transporta petrol rusesc, a menţine legături cu băncile ruseşti, a plăti taxe şi impozite statului rus înseamnă a da bani teroriştilor” , a scris Zelenski pe conturile de socializare. 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

8 Comentarii

Glug
28.06.2022, 05:41:46

"Oraş paşnic, centru comercial obişnuit, femei înăuntru, copii, civili obişnuiţi." Adica nu erau si civili militari ?!!!

-4 (4 voturi)
Utilizator Adevărul
28.06.2022, 06:27:07

Comentariu considerat abuziv.

Panait Marcelică
28.06.2022, 06:31:46

Gigel ăsta e dereglat mintal sărmanul.

+4 (4 voturi)
Utilizator Adevărul
28.06.2022, 07:53:18

Comentariu considerat abuziv.

Glug
28.06.2022, 05:57:25

https://adevarul.ro/international/europa/cum-reusit-fuga-severodonetk-ultimii-aparatori-orasului-cazut-mainile-rusilor-1_62b9c1255163ec42710df3fb/index.html "Danilo şi prietenul său Anton au povestit cum s-au retras în timp ce se aflau în Sloviansk, un oraş situat la aproximativ 60 km vest de Severodoneţk, care a devenit acum unul dintre bastioanele cheie ale Ucrainei pentru apărarea zonei industriale din Donbas." Acesti civili s-au retras din Azot Severedonetk si unde declara ei ca s-au dus ? La Molurile din Sloviansk !

-3 (3 voturi)

Vezi toate comentariile (8)

Modifică Setările