Volodimir Zelenski „a subliniat că, pentru Ucraina, este importantă păstrarea unităţii tuturor statelor membre UE în privinţa apărării suveranităţi şi integrităţii teritoriale” a Ucrainei, pe fondul unor temeri cu privire la o invazie rusă, anunţă într-un comunicat preşedinţia ucraineană.
„Ucraina nu va ceda provocărilor, ci, din contră, îşi va păstra calmul cu partenerii săi”, a declarat el, după ce Moscova a acuzat din nou, luni, Kievul de pregătirea unei ofensive împotriva separatiştilor proruşi în estul Ucrainei.
Zelenski face aceste declaraţii după un val de idignare provocat de către şeful Marinei germane, care a respins drept o „inepţie” ideea că Rusia ar putea invada Ucraina şi care a apreciat că preşedintele rus Vladimir Putin „merită probabil” respect.
Această iritare a Kievului este alimentată de asemenea de refuzul persistent al Germaniei de a livra armament Ucrainei, opoziţie pe care Kievul o denunţă drept o „încurajare” a Rusiei.
Statele Unite, Regatul Unit şi ţările baltice au anunţat, la rândul lor, că trimit armament în Ucraina.
Germania - care este în mod tradiţional reticentă faţă de orice angajament militar după al Doilea Război Mondial - apreciază că acest tip de susţinere nu ar face decât să agraveze tensiunile.
Adauga Comentariu
Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos
Varianta 1
Autentificare cu contul adevarul.ro
Varianta 2
Autentificare cu contul de Facebook
6 Comentarii
Sortare: Cronologic · Dupa popularitate
Reacția liderului ucrainian este justificată. Nu cred că a fost surprins de prefăcătoria germană. Stai să o vezi pe cea politică franceză. Cred că numai pe SUA putem conta cu adevărat. În acest context Romania nu are voie să șovăie.
Sunteti multi romani dispusi sa va inrolati pentru Ucraina ?
Cumanul asta e negru in cerul gurii de cit de fudul este! Activistul adevarului platit sa pupe mina stapinului de peste ocean!
Volodimir Zelenski nu constientizeaza ca UE are mai multe de castigat din relatia cu Rusia decat cu Ucraina. Ucraina nu are ce oferi, cel mult carbune dar asta nu se mai cauta. Gazul si petrolul, fara de care economia UE se opreste, se afla in Rusia. Cand ceri ajutor la UE trebuie sa oferi ceva in schimb, si nu ai ce.
si sa trimita ajutoare la saraciile de peste tot.
Vezi toate comentariile (6)