Europa

articolul anterior articolul urmator

Zelenski: Indiferent de ceea ce face Rusia, există cineva care spune: „Să luăm în calcul interesele sale. În ciuda miilor de rachete care lovesc Ucraina” -  VIDEO

7
26 May 2022 07:43:13
Autor: Maria Ţaga
FOTO: Profimedia
FOTO: Profimedia

Preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a lansat un atac virulent la adresa fostului secretar de stat american Henry Kissinger, care a sugerat, marţi, că negocierile de pace ar trebui să vizeze crearea de graniţe de-a lungul „liniei de contact” în Donbas, aşa cum exista în ajunul invaziei ruseşti, transmite CNN.

În ultimul mesaj video postat pe reţelele de socializare,  Zelenski a declarat: „Indiferent de ceea ce face statul rus, există cineva care spune: «Să luăm în considerare interesele sale». Anul acesta, la Davos, s-a auzit din nou. În ciuda miilor de rachete ruseşti care lovesc Ucraina. În ciuda faptului că zeci de mii de ucraineni au fost ucişi. În ciuda a ceea ce s-a întâmplat la Bucea şi Mariupol. În ciuda oraşelor distruse. Şi în ciuda "lagărelor de filtrare" construite de statul rus, în care se ucide, se torturează, se violează şi se umileşte ca pe bandă rulantă”.  

„Rusia a făcut toate acestea în Europa, dar, totuşi, la Davos, de exemplu, domnul Kissinger (fostului secretar de stat american Henry Kissinge – n.r.) iese din trecutul profund şi spune că o bucată din Ucraina ar trebui să fie dată Rusiei", a adăugat preşedintele ucrainean. 

Kissinger a vorbit prin legătură video la Forumul de la Davos.   

În comentariile sale, Kissinger a spus că: „Nu este vorba de un conflict de stat. Negocierile trebuie să înceapă în următoarele două luni, înainte de a crea tulburări şi tensiuni care nu vor fi uşor de depăşit. În mod ideal, linia de demarcaţie ar trebui să fie o revenire la status quo ante", sugerând aparent că Ucraina ar trebui să accepte să renunţe la o mare parte din Donbas şi Crimeea. 

„Continuarea războiului dincolo de acest punct nu ar fi despre libertatea Ucrainei, ci un nou război împotriva Rusiei însăşi", a declarat Kissinger. 

Zelenski a comparat opiniile lui Kissinger cu împăcarea Germaniei naziste în 1938. 

„Domnul Kissinger iese din trecutul profund şi spune că o bucată din Ucraina ar trebui să fie dată Rusiei. Ca să nu existe o înstrăinare a Rusiei de Europa. Calendarul domnului Kissinger se pare că nu este 2022, ci 1938, iar el a crezut că vorbeşte cu o audienţă nu la Davos, ci în ceea ce era atunci Munchen", a spus el.  

„Apropo, în anul real 1938, când familia domnului Kissinger fugea din Germania nazistă, acesta avea 15 ani", a adăugat Zelenski. 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

7 Comentarii

Turbulent Kroncobaurul
26.05.2022, 07:43:54

Maria , faci glume cu noi , avem ora de enigmistică ? Ce înseamnă titlul ăsta ? Cîță carte știi ?

+1 (1 vot)
Stefan din Nord
26.05.2022, 08:02:35

Ucraina nu stie sa piarda teritorii Ar trebui sa se invete ,asa cum ne-am invatat noi ,sa mai planga si ei ,noi am plans destul in trecut Dupa teritorii romanesti ,care ce sa vezi ,jumatate dintre ele fiind acum tocmai la ei . Asa ca ,de data asta tin cu ursul ,adica cu bosorogul centenar

0 (0 voturi)
Rost
26.05.2022, 08:17:46

"Zelenski: Indiferent de ceea ce Rusia, există cineva care spune:" Iar a tras Zelenski la masea

Lucifer
26.05.2022, 08:47:36

Europa de Vest încă nu s-a vindecat de ticăloșia ei istorică.

+1 (1 vot)
Lucifer
26.05.2022, 09:24:59

Naziști au devenit rușii iar Europa a devenit comunistă....

Vezi toate comentariile (7)

Modifică Setările