Europa

articolul anterior articolul urmator

Zelenski: Nu trebuie să căutaţi o logică în acţiunile teroriştilor. Armata rusă nu ia pauze

2
6 Jul 2022 06:57:29
Autor: News.ro
Preşedintele Zelenski a spus că scopul armatei ruse este de a lua vieţile oamenilor          FOTO EPA-EFE
Preşedintele Zelenski a spus că scopul armatei ruse este de a lua vieţile oamenilor          FOTO EPA-EFE

Volodimir Zelenski a afirmat, într-un discurs adresat ucrainenilor, că armata rusă nu ia pauze, astfel că şi atunci când nu sună sirenele acest lucru este perceput ca „o parte a terorii”.

„Nu trebuie să căutaţi o logică în acţiunile teroriştilor. Armata rusă nu ia pauze. Are o misiune – să ia vieţile oamenilor, să intimideze oamenii – aşa că şi câteva zile fără sirene sunt simţite ca parte a terorii. În această seară, Kievul şi aproape toată Ucraina au auzit din nou sirenele. Există informaţii de atacuri în regiunea Hmelnîţkîi.
 
Misiunea noastră este să rezistăm, să avem grijă de noi, inclusiv de emoţiile noastre, să ajutăm la apărarea ţării atât cât se poate, să protejăm statul, atât cât va fi necesar pentru victoria noastră”, a spus Zelenski în discursul de marţi seară.
 
El a precizat că ruşii au continuat atacurile în Sumî, Mikolaiv şi Dnipropetrovsk. „Unele dintre rachete au fost doborâte de forţele de apărare antiaeriană. Şi nu am redus şi nu vom reduce activitatea noastră diplomatică nici măcar o zi în scopul obţinerii de sisteme moderne de apărare antiaeriană pentru Ucraina în cantităţi suficiente. Aceasta este misiunea maximă pentru statul nostru – să ofere protecţia de bază pentru ucraineni împotriva atacurilor cu rachetă. Însă îndeplinirea acestei misiuni nu depinde doar de noi, ci şi de înţelegerea de către partenerii noştri a nevoilor noastre fundamentale”, a explicat Zelenski.
 
Volodimir Zelenski a menţionat că a discutat cu premierul britanic Boris Johnson despre garanţiile sistemului de securitate pentru Ucraina şi i-a mulţumit acestuia pentru asistenţa de securitate a britanicilor.
 
În plus, Zelenski a spus că i-a mulţumit personal actorului Liev Schreiber pentru că s-a alăturat ca ambasador United24, iniţiativă globală care reuneşte oameni în scopul de a ajuta Ucraina. „El este cofondatorul organizaţiei caritabile BlueCheck, care a finanţat programe de susţinere psihologică şi de evacuare a peste 20.000 de orfani din internate şi orfelinate din regiunile Harkiv, Dnipropetrovsk, Cernihiv şi Odesa. Acum, împreună cu Andrei Şevcenko şi Elina Svitolina, el va munci pe direcţia umanitară”, a declarat preşedintele ucrainean.
 
Vă recomandăm să mai citiţi: 
 
Ministerul polonez de Externe a protestat în Belarus în legătură cu distrugerea cimitirului soldaţilor polonezi
 
Noi titulari în cabinetul premierului Johnson. Ministrul pentru misiuni speciale Steve Barkley a fost numit ministrul britanic al Sănătăţii

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

2 Comentarii

Goguţă
6.07.2022, 08:22:56

Şi nu am redus şi nu vom reduce activitatea noastră diplomatică nici măcar o zi în scopul obţinerii de sisteme moderne de apărare antiaeriană Dar ceva eforturi diplomatice, ceva negocieri pentru incetare vad ca nu face nimeni

-1 (1 vot)
Gelu Vlad
6.07.2022, 22:45:17

Rolul acestui comediant, nu s-a terminat inca ?😗

Modifică Setările