Europa

articolul anterior articolul urmator

Zelenski: Ocupanţii vor să distrugă pas cu pas întregul Donbas. Ei urmăresc să transforme orice oraş în Mariupol

9
23 Jun 2022 07:23:12
Autor: News.ro
FOTO: Profimedia
FOTO: Profimedia

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski afirmă că scopul ocupanţilor ruşi este să distrugă întregul Donbas şi să transforme orice oraş în Mariupol, adică complet ruinat. „Subliniem în mod repetat accelerarea livrărilor de arme către Ucraina”, afirmă Zelenski, precizând că paritatea pe câmpul de luptă este importantă.

Zelenski a vorbit în ultimul mesaj video postat pe reţelele de socializare despre situaţia frontului.  

„Ocupanţii au lovit la Nikolaiv, şapte rachete. Din fericire, nimeni nu a fost ucis. Cinci persoane au fost rănite. Au existat lovituri şi în regiunea Harkov. Există victime. Au existat lovituri la graniţele regiunilor Cernihiv şi Sumî”, a transmis Zelenski.  

Acesta afirmă că în Donbas sunt bombardamente masive  

„Scopul ocupanţilor în această direcţie rămâne acelaşi - vor să distrugă pas cu pas întregul Donbas (...) ei urmăresc să transforme orice oraş în Mariupol. Complet ruinat. De aceea, subliniem în mod repetat accelerarea livrărilor de arme către Ucraina. Este nevoie de paritate pe câmpul de luptă cât mai curând posibil pentru a opri această armată diabolică şi a o muta dincolo de graniţele Ucrainei”, a mai afirmat Zelenski.  

Acesta s-a declarat recunoscător Statelor Unite pentru ajutorul acordat în investigarea crimelor de război din Ucraina.  

„Echipa noastră comună de investigaţie trebuie să fie cât mai puternică, astfel încât niciunul dintre criminalii ruşi să nu evite pedeapsa. Iar aceasta va fi una dintre cele mai mari contribuţii la protecţia legii şi a ordinii internaţionale din vremea noastră. Aşa cum 1 septembrie 1939 şi 22 iunie 1941 s-au încheiat cu procesele de la Nürnberg, 24 februarie 2022 trebuie să se încheie cu un tribunal corect. Rusia trebuie să fie trasă la răspundere pentru tot răul pe care l-a adus în Ucraina”, a mai declarat Zelenski.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

9 Comentarii

Iosiv Varga
23.06.2022, 08:40:38

Zelinschii nu mai aude nimic din ce i se spune ,declara ce vrea si cand vrea1Daca era mai atent la declaratia lui PUTIN acum nu se mai mira!PUTIN i-a spus scurt si la obiect :Te distrug !...si din pacate se tine de cuvant !Cine profita de aceasta distrugere barbarta,nu se stie ...deocamdata...dar vom afla!!!

0 (6 voturi)
Ţepeş
23.06.2022, 09:50:47

Iosiv Varga Interesant. Zelenski e vinovat că Putin face ce a declarat? Dar ce trebuia să facă Zelenski pentru ca Putin să nu distrugă Ucraina? Dacă Putin declară că va distruge România, ce ar trebui să facă Iohannis?

-6 (8 voturi)
Biel
23.06.2022, 10:00:08

Ţepeş "Dar ce trebuia să facă Zelenski pentru ca Putin să nu distrugă Ucraina?" Sa-i aresteze pe Azov si sa-i judece pentru genocid impotriva populatiei Ruse .

-3 (3 voturi)
bou baltii 5
23.06.2022, 09:51:35

Ocupanţii vor să distrugă pas cu pas întregul Donbas. Ei urmăresc să transforme orice oraş în Mariupol puteti sa nu duceti un razboi de gherila urbana, puteti sa va aparati pe camp si prin paduri. mimati faptul ca va pasa de orasele care ajung ruine

-1 (3 voturi)
Biel
23.06.2022, 10:03:47

Asa daca ar fi luptat cinstit ca teroristii macar , erau deja spulberati in 2 - 3 zile .

-2 (2 voturi)

Vezi toate comentariile (9)

Modifică Setările