Europa

articolul anterior articolul urmator

Zelenski: Rusia şi-a trimis aproape toate resursele pentru a ne distruge. În fiecare zi mor ucraineni pentru independenţa noastră

1
22 May 2022 08:01:13
Autor: News.ro
FOTO Getty Images
FOTO Getty Images

Preşedintele Volodimir Zelenski a declarat, sâmbătă seară, în mesajul adresat naţiunii, că fiecare ucrainean trebuie să fie foarte grijuliu, subliniind că războiul este departe de a fi încheiat.

"Situaţia militară nu s-a schimbat semnificativ astăzi. Dar a fost foarte greu. Dar faptul că putem spune acest lucru în a 87-a zi a unui război pe scară largă împotriva Rusiei este o veste bună. Rusia şi-a trimis aproape toate resursele pentru a ne distruge. În regiunile ruseşti, se spune deschis că aşa-numita lor „operaţie specială” este cauza recesiunii economice - în special, în industrii precum construcţiile şi multe altele. Şi, de asemenea, motivul sărăcirii oamenilor, care poate fi chiar mai mare decât în ​​anii 1990. Creşterea preţurilor, devalorizarea veniturilor, distrugerea întregului potenţial economic care a fost creat în Rusia începând cu anii 2000 - toate acestea nu-i opresc încă pe invadatori. Dar costurile colosale ale războiului încă nu îi ajută. Şi nu va ajuta.

Situaţia din Donbas este extrem de dificilă. Ca şi în zilele precedente, armata rusă încearcă să atace Sloviansk şi Severodoneţk.

Forţele armate ale Ucrainei descurajează această ofensivă. Fiecare zi pe care apărătorii noştri o iau din aceste planuri ofensive ale Rusiei, perturbându-le, este o contribuţie concretă la apropierea zilei principale. Ziua dorită pe care o aşteptăm cu nerăbdare şi pentru care luptăm. Ziua Victoriei.

Şi nicio lovitură rusească - nici cu rachete în regiunea Rivne, nici cu artilerie în regiunea Harkov sau Sumî, nici cu toate armele posibile în Donbas - nu va da Rusiei vreun rezultat.

Poate cineva din oraşe crede că se poate uita de război. Şi devin fără griji. Sau chiar neglijent. Nu este aşa. În fiecare zi mor ucraineni pentru independenţa noastră. În fiecare zi!

Şi fiecare dintre noi trebuie să avem grijă de apărarea noastră în fiecare zi. Cu tot ce pot. În ce fel pot", a spus Zelenski.
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

iosif kiszely
22.05.2022, 09:51:40

D-le Zelenski, acest razboi putea fi evitat? Cu ce ati gresit la inceputul acestui dezastru? Pe cine ati servit cu actiunea D-voastra? Este de ne iertat invadare a unui stat suveran de catre Rusia, dar cicumstantele existente trebuie analizate cu mult calm si obiectivitate. Poate ca prin judecarea faptelor de la inceputul terminarii razboiului rece in 1989, se va putea deslusi unde s-a gresit si de catre cine. Arogarea unor drepturi de "jandarm a lumi si exportator de inalta democratie" este principala cauza care a stat la baza actualei situatii. Marele capital a crezut ca are voie sa acapareze totul pe motivul ca "statul este cel mai slab administrator" si ca toate trebuie privatizate si acaparate i folosul lor.

0 (2 voturi)
Modifică Setările