Europa

articolul anterior articolul urmator

Zelenski spune că nu va uita ajutorul venit din partea Norvegiei, după ce Oslo a anunţat un sprijin de un miliard de euro

0
2 Jul 2022 08:48:53
Autor: Afrodita Cicovschi
Foto Epa Efe
Foto Epa Efe

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski a mulţumit în mesajul zilnic, Norvegiei, pentru sprijinul anunţat, de a aloca o sumă suplimentară de 1 miliard de euro pentru a sprijini Ucraina pentru anii 2022 şi 2023. „Nu vomm uita!”, a spus Zelenski.

Norvegia a promis o sumă suplimentară de 1 miliard de euro pentru a sprijini Ucraina pentru restul anilor 2022 şi 2023, a declarat premierul norvegian Jonas Gahr Store. El a spus într-o conferinţă de presă susţinută la Kiev, cu preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski că banii sunt pentru a ajuta Ucraina să sprijine persoanele aflate în nevoie, să se apere şi pentru reconstrucţia ţării. Norvegia a contribuit până acum cu aproximativ 202 milioane de euro în sprijinul Ucrainei, potrivit BBC.
 
Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski a mulţumit în mesajul zilnic, Norvegiei, pentru sprijinul anunţat. 
 
”Prim-ministrul Norvegiei a vizitat astăzi Kievul. Am discutat despre continuarea sprijinului în domeniul apărării pentru Ucraina şi despre consolidarea sancţiunilor împotriva Rusiei. Norvegia ne-a oferit deja un sprijin semnificativ, dar va exista un pachet suplimentar de 1 miliard de euro. Vă mulţumesc foarte mult. Nu vom uita”, a spus Zelenski. 
 
Preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a propus, de asemenea, o asistenţă macrofinanciară de 1 miliard de euro pentru Ucraina, în continuarea pachetului de sprijin al UE de 600 de milioane de euro anunţat în luna mai.
 
Această propunere vine în urma unei promisiuni a Regatului Unit de a acorda un ajutor militar suplimentar de 1 miliard de lire sterline pentru Ucraina, ceea ce ridică sprijinul total acordat Kievului la 2,3 miliarde de lire sterline.
 
Regatul Unit a cheltuit, de asemenea, 1,5 miliarde de lire sterline pentru sprijin umanitar şi economic pentru Ucraina.
 
Boris Johnson a declarat, în cadrul unui summit NATO din Spania, că "costul libertăţii" este "întotdeauna merită plătit".

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările