Europa

articolul anterior articolul urmator

Zelenski, la summitul NATO de la Madrid: Ucraina are nevoie de arme moderne şi de bani. Rusia nu se va opri la graniţele UE

8
29 Jun 2022 15:29:46
Autor: Ion Gaidau
Volodimir Zelenski vorbind la summitul NATO de la Madrid FOTO EPA-EFE
Volodimir Zelenski vorbind la summitul NATO de la Madrid FOTO EPA-EFE

Volodimir Zelenski a făcut apel în faţa liderilor de stat din NATO reuniţi la Madrid la continuarea sprijinului pentru Ucraina în faţa agresiunii militare ruse, avertizând că ambiţiile Moscovei nu se opresc la ţara sa.

„Acesta nu este un război declanşat de Rusia doar împotriva Ucrainei. Este un război pentru dreptul de a dicta condiţiile în Europa, pentru cum va arăta viitoarea ordine mondială”, a declarat Zelenski în faţa liderilor din statele membre NATO, cărora li s-a adresat prin videoconferinţă.

„De aceea este absolut necesar să sprijiniţi Ucraina, chiar de acum, cu arme, finanţare şi sancţiuni politice împotriva Rusiei, care îi vor tăia capacitatea de a finanţa războiul”, a îndemnat preşedintele ucrainean.

Potrivit şefului statului ucrainean, armata ţării sale are nevoie în special de artilerie modernă, de rachete şi sisteme antiaeriene. „Oferindu-ne acestea, puteţi rupe complet tactica Rusiei de a distruge oraşe şi de a teroriza civili”, a subliniat el.

„Pentru a elimina superioritatea artileriei ruse, aflată într-un avantaj semnificativ, ne trebuie mult mai multe din aceste sisteme moderne, din această artilerie modernă”, a insistat Zelenski.

În plus, în afară de arme, preşedintele ucrainean a declarat că are nevoie şi de bani. Ucraina are nevoie de „circa 5 miliarde de dolari pe lună” pentru a se apăra în faţa invaziei ruse, a declarat Volodimir Zelenski.

Preşedintele ucrainean a pledat totodată pentru acceptarea ţării sale în NATO.

„Contribuţia noastră la apărarea Europei şi a întregii civilizaţii este încă insuficientă? De ce mai este nevoie atunci?”, s-a întrebat preşedintele ucrainean.

„Astăzi, o ţară care nu este membră a NATO, deşi cu sprijinul dumneavoastră, reţine de mai bine de patru luni un stat, pe care îl identificaţi oficial cu toţii drept principala ameninţare pentru voi înşivă. Şi oprim Rusia să ne distrugă şi să vă distrugă”, a spus el.

„Este o coincidenţă faptul că toţi aliaţii estici, toţi vecinii noştri, sunt în favoarea aderării Ucrainei la NATO? Nu, aceasta nu este o coincidenţă. Este logică. Este cunoaşterea vieţii în regiunea noastră”, a notat Volodimir Zelenski, citat de agenţiile internaţionale de presă.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

8 Comentarii

pandia theodor
29.06.2022, 15:49:23

"Ukraina are nevoie de armament modern si de bani ".Bä nenorocitule sti citi oameni au nevoie de bani MINCARE iar "TU"vi aici sä ceri bani pentru räzboaie si pentru ambitii politice - meriti spinzurat.

0 (8 voturi)
Panait Marcelică
29.06.2022, 16:07:06

,,Bă nenorocitule știi câți oameni au nevoie” în primul rând de viață? Ca să mănânci, trebuie întâi să trăiești. ,,Ambiții politice” se numește când vrei să-ți salvezi țara de sub ocupație? Spânzurat trebuie cel care a declanșat războiul, Putler.

0 (6 voturi)
Glug
29.06.2022, 16:30:04

Panait Marcelică "Ca să mănânci, trebuie întâi să trăiești." Evident , de aia trebuie interzise armele spre Ucraina pentru ca aduc doar incetarea traiului . Si trebuie dati banii pentru grau la Africani . Care nu traiesc de foame .

0 (6 voturi)
Glug
29.06.2022, 16:24:54

„Contribuţia noastră la apărarea Europei şi a întregii civilizaţii este încă insuficientă? De ce mai este nevoie atunci?”, s-a întrebat preşedintele ucrainean." Ii termina pe Europeni cand le pune placa asta cu Sclavia la occident ! Pentru ca are dreptate : Sa fie Ucraina sclava pe degeaba ?! Mai ales ca Europa a reusit sa-si scoata o parleala mare de pe sparanghelisti timp de 30 de ani !

+1 (5 voturi)
Indianul Joe
29.06.2022, 17:07:03

Are cam multe nevoi Jelenski asta... O cam ia pe coaja....trebuie sa schimbe rolul de comediant in altceva, ca nu mai tine vrajeala... O zi cerseste, alta se milogeste si a treia zi amenita si da dispozitii...cam mult pt un actor...

-10 (16 voturi)

Vezi toate comentariile (8)

Modifică Setările