Europa

articolul anterior articolul urmator

Peste 260 de soldaţi, evacuaţi de la Azovstal. Zelenski: „Ucraina are nevoie de eroi ucraineni în viaţă”

5
17 May 2022 04:34:12
Autor: Sergiu Nicolae

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a confirmat că soldaţii ucraineni de la Azovstal au fost evacuaţi luni seară. Acesta a precizat că Ucraina "are nevoie de eroi ucraineni în viaţă".

Autorităţile ucrainene au declarat că 264 de soldaţi au fost evacuaţi luni seară din combinatul Azovstal. Dintre aceştia 53 sunt răniţi grav şi a fost nevoie să fie transportaţi la Novoazovsk penru asistenţă medicală. Ceilalţi 211 sodaţi au fost duşi la Olenivka printr-un coridor umanitar, conform declaraţiilor ministrului adjunct al apărării, Ganna Maliar.

Preşedintele Zelenski a confirmat evacuarea soldaţilor şi a adăugat că se vor face eforturi suplimentare pentru aducerea acasă a soldaţilor care sunt momentan în mâna ruşilor. Acesta le-a mulţumit forţelor armate, serviciilor de informaţii, Crucii Roşii şi ONU pentru ajutorul acordat în vederea salvării soldaţilor blocaţi la Azovstal. 
 

„O zi dificilă. Dar în această zi, la fel ca în toate celelalte, scopul este să ne salvăm ţara şi oamenii. Privitor la situaţia din Mariupol: mulţumită acţiunilor Armatei Ucrainei - forţele armate, serviciile de informaţii, echipele de negociere -, a Comitetului Internaţional al Crucii Roşii şi al ONU, sperăm că vom putea salva vieţile băieţilor noştri. Printre ei se află răniţi grav, care primesc ajutor medical. Vreau să subliniez: Ucraina are nevoie de eroi ucraineni în viaţă. Acesta este principiul nostru. Cred că orice persoană rezonabilă înţelege ce spun”, a declarat Volodimir Zelenski, în timpul discursului de marţi noapte. 

 Forţele armate ucrainene au declarat că şi-au încheiat misiunea de luptă în Mariupol. 

„Garnizoana „Mariupol” şi-a îndeplinit misiunea de luptă. (...) Apărătorii lui Mariupol sunt eroi ai timpului nostru. Ele vor rămâne pentru totdeauna marcate în istorie. Aceasta include unitatea specială „Azov”, Brigada 12 a Gărzii Naţionale a Ucrainei, Brigada 36 Separată de Marină, grăniceri, poliţie, voluntari, Apărarea Teritorială a Mariupol” se arată într-un comunicat al Statului Major al Forţelor Armate ucrainene.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

5 Comentarii

Stic
17.05.2022, 07:11:39

Excelent ! Trebuie facut un timbru cum sunt incatusati de catre Rusi .

-2 (4 voturi)
Utilizator Adevărul
17.05.2022, 09:22:19

Comentariu considerat abuziv.

Scârţan.Cu floretă şi toroipan !
17.05.2022, 09:38:33

Cred ca pana la urma a prevalat ratiunea si empatia.Ranitii sunt ca si scosi din joc, de aceea schimbul lor pentru prizonieri e o miscare buna... Cu ceilalti, in special cei din ,,unitatea speciala Azov'' e o alta poveste. Dar, minuni se mai intampla si nu este exclus cu totul ca sa scape pana la urma cu viata...!

-12 (14 voturi)
Dobrican Felician
17.05.2022, 09:54:45

Ce draguta e presa europeana cu ce se intimpla la Mariupol.Neo-Nazistii nu s-au predat,au fost evacuati.Evacuati unde,in Ucraina,sau in Dombass=ul ocupat de rusi ? Occidentul poate mistifica orice doreste.O predare rusionoasa o transforma intr-o evacuare controlata de ucraineni.

-1 (1 vot)
Maria Alexa
17.05.2022, 17:16:41

@Dobrican Felician N-a fost nici o predare ci un aranjament facut direct cu Putin. Dar cine sa priceapa daca n-are cu ce . p.s.Trei sferturi din glob spun ca rusii se comporta in Ucraina precum nazistii asa ca ...las-o ca macane .

-1 (1 vot)
Modifică Setările