Europa

articolul anterior articolul urmator

Ucraina a impus noi sancţiuni în legătură cu alegerile pentru Duma de Stat din Crimeea

3
8 Dec 2021 03:55:56
Autor: Gabriel Niţulescu
Foto: UKRAINIAN PRESIDENTIAL PRESS SERVICE/AFP
Foto: UKRAINIAN PRESIDENTIAL PRESS SERVICE/AFP

Documentele publicate conţin numele a câtorva zeci de candidaţi din diferite partide politice ruse, dar şi numele unor membri ai comisiilor electorale din Crimeea.

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a pus în aplicare decizia Consiliului Naţional de Securitate şi Apărare (NSDC) al ţării privind sancţiunile împotriva candidaţilor la alegerile pentru Duma de Stat din Crimeea şi a membrilor comisiilor electorale ale republicii. Textele decretelor relevante au fost publicate marţi pe site-ul biroului şefului statului.

„Pentru a pune în aplicare decizia Consiliului Naţional de Securitate şi Apărare al Ucrainei din 10 noiembrie 2021 „Cu privire la modificările la măsurile economice speciale personale şi la alte măsuri restrictive”, spun textele a trei decrete. Documentele conţin numele a câteva zeci de candidaţi. din diverse partide politice ruse, precum şi membri ai comisiilor electorale din Crimeea.

În plus, unul dintre decrete indică impunerea de sancţiuni împotriva a două companii americane şi a unei companii înregistrate în Insulele Cayman.

Lista sancţiunilor împotriva persoanelor, în special, include pe şeful Comisiei Electorale din Crimeea, Mihail Malyshev. Împotriva lui au fost introduse măsuri restrictive pe timp de zece ani. Pentru aceeaşi perioadă au fost aplicate sancţiuni pentru majoritatea celor incluşi pe listă, dar există şi măsuri pe termen nedeterminat. Printre cei de pe listă s-au numărat Konstantin Bakharev, deputat al Dumei de Stat din Rusia Unită, care a fost ales în Crimeea.

Sancţiunile presupun blocarea activelor, restricţionarea operaţiunilor comerciale, a zborurilor, tranzitului, interzicerea retragerii capitalului din Ucraina, interzicerea participării la privatizarea proprietăţii de stat şi aşa mai departe.

Acesta nu este primul pachet de sancţiuni ucrainene în legătură cu alegerile pentru Duma de Stat. Anterior, Kievul a luat de mai multe ori decizii cu privire la acest tip de restricţii, câteva sute de oameni fiind deja pe aceste liste.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

3 Comentarii

Blajin
8.12.2021, 05:09:26

Dum poae exista un dialod omenesc daca nazistii stiu doar sa puna sanctiuni ?

+1 (1 vot)
Vest Romanati
8.12.2021, 08:20:51

Ești beat cu noaptea n cap,,dum poae dialod,,.Dialog cu satanistii nu se poate.Sa nu muți hotarul semenului tau.Blestemat este cel care schimbă hotarul semenului sau.Sa nu furi.Sa nu ucizi.Satanistii nu respecta poruncile Domnului.

Coco
8.12.2021, 13:05:36

Vest, era mahmur de la samahoanca blagoslovita si la ei g ii d, de aici a venit cu dialodul.

Modifică Setările