FP Romania

articolul anterior articolul urmator

Generalul Breedlove: Rusia nu vrea un conflict cu Turcia şi NATO

28
29 Nov 2015 09:37:42
Defence Matters
Comandantul suprem al Forţelor aliate ale NATO în Europa, generalul Philip Breedlove
Comandantul suprem al Forţelor aliate ale NATO în Europa, generalul Philip Breedlove

Rusia nu vrea un conflict cu Turcia şi NATO, iar NATO şi Turcia nu vor cu siguranţă un conflict cu Rusia, a precizat Generalul Philip Breedlove (SACEUR), într-un interviu acordat agenţiei LETA News.

 
Articolul a fost publicat pe Defence Matters.
 
Comentând asupra evoluţiilor din Siria şi Turcia, după doborârea avionului rusesc de către Turcia, Breedlove spune că NATO ia foarte în serios inviolabilitatea spaţiului aerian a tuturor statelor membre, inclusiv spaţiul aerian al Turciei. Acest lucru este evident şi prin misiunea de poliţie aeriană pe care NATO o desfăşoară în zona baltică.
 
În acelaşi timp, generalul a precizat că statele membre NATO au propriile lor sisteme de avertizare şi există câteva forumuri unde incidentele aeriene şi navale pot fi discutate cu Rusia. Ultima dată când s-a întâmplat acest lucru a fost în Napoli, a declarat Breedlove. Există lucruri care sunt inacceptabile pentru NATO, de exemplu zborurile în care dispozitivele de recepţie sunt oprite, iar NATO va continua să lucreze la rezolvarea acestor probleme, a spus generalul.
 
Comentând asupra ultimelor evoluţii, Generalul Breedlove a declarat că situaţia trebuia să fie detensionată, iar diplomaţii trebuie să lucreze pe probleme de interes atât pentru Moscova cât şi pentru Ankara. Între timp, este important ca NATO să continue să-şi onoreze angajamentele, inclusiv patrularea spaţiului aerian. NATO vrea să detensioneze întreaga situaţie, iar acum este momentul cel potrivit pentru a discuta toate aceste aspecte, a declarat Breedlove, adăugând că el nu crede că Rusia urmărea un conflict cu NATO sau Turcia.
 
Întrebat dacă evenimentele din Turcia ar putea distrage atenţia Alianţei de la ţările baltice, Breedlove a declarat că aşa ceva nu se va întâmpla. NATO este o alianţă capabilă de atenţie distributivă şi în acelaşi timp să lupte împotriva terorismului. În plus, rotaţia trupelor americane în ţările baltice continuă, şi chiar se aşteaptă ca mai multe ţări să trimită trupe acolo, a declarat Breedlove, adăugând că este important ca preşedintele rus Vladimir Putin sa vadă prezenţa mai multor ţări în regiune.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

28 Comentarii

Stefanescu Marian
29.11.2015, 12:05:32

Orice rău spre bine.Se mai liniștesc rușii,se mai liniștește NATO.Doar nu o să se apuce la harță din cauza amărâtei de Siria.Pe mine mă interesează cât timp vor mai rezista rușii(economic vorbind) fiindcă,să nu uităm,ei au pierdut ”războiul rece” economic și nu militar sau ideologic.

+2 (4 voturi)
cocor
29.11.2015, 13:16:51

In linii mari aceasta este ,,sapuneala" pe care NATOo administreaza Turcie ,, NATO ia foarte in serios inviolabilitatea spatiului aerian al statelor membre. Inclusiv al Turciei". Declaratii foarte transante referior la tarile baltice...Curioatiis ce interpretari vor mai da prorusii acestor declar

0 (6 voturi)
Online Socrates
29.11.2015, 13:21:24

Cu alte cuvinte, Marele Jihad contra Rusiei trebuie sa imbrace forme mai putin evidente. Nu stiu ce se coace pe sus dar actiunile provocatoare ale Ukrainei dupa oficializarea livrarilor de armament letal catre Ukraina par sincronizate cu incidentul turcesc. Daca se urmareste antrenarea Rusiei intr-un razboi cu toata " lumea civilizata",( inclusiv Ukraina) mie nu mi se pare o idee buna. N.B. USA a aprobat livrarea de armament letal catre Ukraina in momentul in care se faceau eforturi disperate de aplicare a Acordului Minsk 2 in practica.

+2 (8 voturi)
Online Socrates
29.11.2015, 13:25:28

Declaratie a la Erdogan: "Doborarea unui avion turcesc in spatiul aerian al ....Siriei va fi considerat un act de agresivitate la adresa suveranitatii ...Turciei" Pai atunci cum poate fi interpretata doborarea avionului rusesc?

+3 (11 voturi)
Ioan Ianc
29.11.2015, 13:53:47

Gindesc si altii ca 4 stele romanesti!

-1 (5 voturi)

Vezi toate comentariile (28)

Modifică Setările