FP Romania

articolul anterior articolul urmator

VIDEO Foreign Policy: Vin roboţii peste noi, iar noi suntem cu mintea-n cloud!

2
5 Feb 2016 10:54:00
Autor: Redacţia Adevărul
FOTO Arhivă
FOTO Arhivă

O firmă din România a lansat o soluţie de tip inteligenţă artificială pentru piaţa americană, care face singură, pe loc, ceea ce făceau până acum 300 de filipinezi lucrând zile întregi. Multinaţionalele din domeniul IT se bat să ocupe piaţa de cloud, dar recunosc că de-abia învaţă ce este acesta şi ce poate face.


Tehnologia ne schimbă viaţa, securitatea, piaţa muncii. Ne vor lua roboţii joburile? Să ne temem sau să ne bucurăm de această a patra revoluţie tehnologică, aşa cum a numit-o Forumul de la Davos anul acesta?

Am discutat cu Sorin Mândruţescu, CEO Oracle România, Vasile Baltac, profesor la SNSPA, şi cu Andrei Roth, General Manager Recognos Romania, la Adevărul Live, de la ora 12.00.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

2 Comentarii

conteaza parerea mea
5.02.2016, 11:04:09

Wakki și cu Fudulean nu se simt amenințați de roboți, pentru că ei sunt șomeri și trăiesc pe banii părinților! Fudulean Pavăl, nici el n-are teamă, pentru că mai bine de jumătate din activitatea la locul de muncă el o desfășoară (după cum i-a mărturisit lui barabulă) la o cârciumă din apropiere, și încă n-au inventat japonezii robotul care să poată da țuica peste cap cum o face el. Deci robotica afectează prea puțin, piața forței de muncă a trollisorilor amerloci de pe aici! Articol neinteresant, domnule redactor! Ceva cu falimentul Rusiei nu aveți?!?

+1 (1 vot)
Ţepeş minus boţi
5.02.2016, 11:38:04

Esti sado-masochist.

Modifică Setările