Proiect România 2020. Antreprenoriat fără frontiere

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Proiect România 2020. Antreprenoriat fără frontiere. A şasea conferinţă internaţională GRASP se va desfăşura la Paris între 22-24 noiembrie.

GRASP (Societatea Globală a Tinerilor Profesionişti Români) organizează în perioada 22-24 noiembrie 2013 cea de-a şasea conferinţă internaţională „Proiect România 2020. Antreprenoriat fără frontiere” în parteneriat cu Institutul Cultural Român din Paris. Un subiect de interes pentru GRASP este discrepanţa dintre atitudinea pozitivă faţă de antreprenoriat a tinerilor români sub 30 de ani  (79% vs. 69% la nivel european) şi încrederea în capacitatea de a pune bazele propriei afaceri (34% vs. 38% media europeană), după cum arată raportul realizat pe anul 2013 de compania de cercetare GfK şi Centrul pentru antreprenoriat al Universităţii Ludwig Maximilian din Munchen. “Educaţia antreprenorială şi antreprenoriatul fac parte din soluţia către creşterea unei societăţi active şi formarea unei generaţii tinere independente”, Radu Tătucu, co-fondator GRASP.

Tematica din acest an abordează diferitele faţete ale antreprenoriatului şi vine ca o continuare naturală a concluziilor conferinţei de la Londra din 2012 unde s-au identificat cele trei direcţii esenţiale pentru creşterea competitivităţii României: educaţia, implicarea instituţiilor publice şi antreprenoriatul. 

Înscrierile se pot face până pe 26 octombrie 2013 accesând www.romania2020.mygrasp.org.

Conferinţa din acest an va reuni peste 70 de tineri români care îşi desfăşoară activitatea în România sau din străinătate, au demarat propria afacere sau au un interes deosebit pentru antreprenoriat. Printre invitaţi se numără experţi români şi străini din peste 10 domenii (finanţe, asistenţă juridică, educaţie formală şi informală, antreprenoriat clasic şi social):

  • Gabriel Boc – consultant OECD
  • Florian Guillaume - reprezentant al organizaţiei CARROTMOB
  • Reprezentanţi ENACTUS (comunitate ONG de lideri studenţi, academicieni şi oameni de afaceri dedicaţi acţiunilor antreprenoriale care să transforme vieţi şi să contureze o lume mai bună şi mai durabilă)
  • Celine Lazorthes - fondatoarea Leetchi (un serviciu pentru facilitarea cumpărării cadourilor în grup şi a plăţilor aferente)
  • Stephanie Delestre - fondatoarea QAPA (platformă ce leagă dorinţele şi aptitudinile candidaţilor cu aşteptările agenţilor de recrutare)
  • Tudor Cobalas - fondator XLTeam (printre proiectele sale se numără şi Gropometru - o aplicaţie prin care se centralizează gropile de pe străzile din România) 

În plus, participanţii vor întâlni antreprenori români din Franţa şi astfel vor afla care sunt elementele de urmărit pentru a se lansa pe o piaţă europeană.

Pentru a urmări actualizarea listei de vorbitori în timp real accesaţi www.romania2020.mygrasp.org .

Tematica din acest an se concentrează pe transfer de cunoştinţe, promovarea iniţiativelor antreprenoriale româneşti, poveşti de succes în antreprenoriatul clasic şi social, creşterea reţelei de tineri profesionişti români şi facilitarea unui mecanism de colaborare cros-sectorial.  

Mai multe informaţii şi formularul de înscriere se găsesc pe www.romania2020.mygrasp.org. Înscrierile se pot face până pe 26 octombrie 2013. 

Despre GRASP

GRASP este o organizaţie globală, non-guvernamentală, non-profit şi neafiliată politic. Este o reţea formată din tineri profesionişti şi studenţi care contribuie activ la schimbarea României prin implicare civică, îmbunătăţirea politicilor publice, transfer de cunoştinţe, încurajarea dialogului şi a dezbaterilor publice şi prin susţinerea antreprenoriatului. Lucrăm în parteneriat cu aproximativ patruzeci de organizaţii din România şi diasporă şi avem membrii în mai mult de cincisprezece ţări: Olanda, Spania, Germania, Marea Britanie, Statele Unite, Belgia, Italia, Franţa, România, India, China, Columbia, Canada, China, Elveţia, Danemarca.

Contact:
Miruna Seitan
Manager Comunicare
E-mail: miruna.seitan@mygrasp.org
Tel: +40 729 966 659

                       

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite