articolul anterior articolul urmator

Ucraina, conciliatorismul occidental şi expansionismul Rusiei

36
19 Jan 2018 10:48:03
Defence Matters

36 Comentarii

Stefan din nord
19.01.2018, 12:54:03

Crimeea se va reintoarce la Ucraina in acelasi an cand Kosovo se va reintoarce la Serbia Cand deschizi cutia Pandorei trebuie sa culegi roadele fie ca-ti place sau nu

+5 (9 voturi)
Val Petru
19.01.2018, 12:54:39

Util si interesant articol, ilustrand ambii versanti ai manipularii prin media "specializata", pentru ca: - autorul, fiind "senior research fellow la Institutul pentru Cooperare Euro-Atlantică din Kiev", exprima necesarmente pdv al Kievului, nicidecum unul obiectiv si/sau independent, fiind partinitor si, ca atare, nesustenabil; - "confuzia" Imperiul Rus/URSS/Rusia/Federatia Rusa etc. este frecventa si intentionata in media internationala, pentru instrumentrea suprademonizarilor recurente. Ucrainieni, belarusii, polonezii etc NU fac aceasta confuzie. Prin extensie, si romanii (unii) vorbesc de Romania referitor la Transilvania ante 1918, chiar de prin evul mediu, chiar daca romanii extracarpatici (valahii, molovenii) ii numeau "ungureni" pe cei din spatiul intracarpatic. Ca sa nu mai vorbim de confuziile inepte privind intreg spatiul din Balcani!; - autorul nu face nicio referire la Acordurile de la Harkov (https://en.wikipedia.org/wiki/Kharkiv_Pact) si evolutia lor politica pana in noiembrie 2013, care constituie, de fapt, adevarata cauza a crizei ruso-ucrainiene. Politicienii vestici cunosc in detaliu problematica respectiva si se raporteaza evident diferit, chiar antagonic, la aceasta, in functie de afiliatia politica Acestea fiind spuse (si, evident, nu numai), cum crede cineva ca poate discerne responsabil fake-news, post-truth, no-news, adjusted reality etc. de realitatea reala (altfel decat prin insulte in postari) ??

+3 (7 voturi)
IonIon Codreanu
19.01.2018, 13:23:41

Să mergem pe firul afirmațiilor ucrainienilor, că ucrainienii au fost ocupați de către Împeriul rus. La fel a fost ocupată și Crimeea și sudul Ucrainei. Odesa a fost un oraș CREAT de Împeriul țarist de la zero. Nu era teritoriu locuit de ucrainieni. ci tot sudul ca și Crimeea au fost bântuite de tătari, veniți și ei în Europa pe vremea dominației Rusiei de către hanii tătari. Deci teritorii precum Crimeea și sudul Ucrainei au fost ocupate și colonizate de către Imperiul Rus,alături de teritoriile locuite de ucrainieni, care se consideră astăzi popor distinct de poporul rus! Prin urmare nu putem spune că aceste teritorii au aparținut imperiului ruso-ucrainian, deci ȘI Ucrainei! Ori Ucrainienii se consideră un popor DISTINCT, ocupat și subjugat de Rusia - cum este oficial acum în Ucraina - ori ucrainienii au fost la un loc cu rușii constituenți ai Imperiului Rus. În primul caz, ucrainienii să facă bine și să-și stabilească frontierele acolo unde au existat ei dintotdeauna (în jurul Kievului), nu unde au ajuns ca cetățeni ai Rusiei țariste. În al doilea caz, Ucraina nu mai are justificare și ucrainienii trebuie să existe în Rusia, cu o limbă dialectală... Oricum, Crimeea cel puțin va rămâne la Rusia și nimic nu-i va putea obliga pe ruși să renunțe la un teritoriu populat (orice ar zice opozanții) majoritar de ruși și rusofoni. Într-o familie mixtă ruso-ucrainiană, după cât mi s-a spus de către basarabeni, practic fără excepție se vorbește rusa iar copiii se consideră ruși... Asta din cauza deosebirilor minore între ruși și ucrainieni. Occidentul va accepta sub o formă sau alta o realitate de pe teren, preferând eliminarea unei situații conflictuale avantajoase DOAR celor din afara Europei.

+7 (9 voturi)
albu gaby
19.01.2018, 13:37:01

Alea iacta est!

0 (4 voturi)
Lucifer
19.01.2018, 13:37:05

Mi-este din ce în ce mai clar că Germania a început, din nou, să facă prostii. Este orbită de anti-americanism şi ar face pact cu Rusia( vă mai amintiţi de pactul Ribbentrop-Molotov?) numai din scopuri revanşarde. Germania NU VREA reglementarea din Estul Europei, nici a Ucrainei, nici a Moldovei( problema Transnistriei). Germania a devenit, din nou, un pericol pentru pacea Europei.

+3 (7 voturi)