În lume

articolul anterior articolul urmator

În lipsă de candidaţi la jihad, Statul Islamic inventează vacile kamikaze

21
9 Sep 2019 14:57:55
Autor: Ion Gaidau
FOTO AFP
FOTO AFP

Rămasă în ultimele luni fără teritoriile cucerite fulgerător acum cinci ani şi cu efectivele reduse, organizaţia teroristă Statul Islamic îşi reinventează atacurile kamikaze… cu vaci.

Chiar dacă Statul Islamic nu mai deţine controlul asupra vreunui teritoriu din Irak, totuşi organizaţia teroristă îşi face simtită prezenţa cu atacuri kamikaze. Numai că de această dată nu mai apelează la candidaţi la jihad, ci la vaci.

Un astfel de atac a avut loc recent în estul Irakului. Potrivit unor localnici din Al Islah, guvernoratul Diyala, două vaci s-au apropiat de case, apoi au explodat dintr-odată. Poliţia irakiană avertizează că fenomenul vacilor cu veste explozive detonate de la distanţă s-ar putea intensifica, în scopul menţinerii atenţiei pe măsura reducerii trupelor jihadiste din teren.

În timp ce New York Times menţionează că preţul unei vaci se ridică la peste 1.000 de euro în Irak, poliţia locală spune că Statul Islamic nu ar avea probleme în a face rost de acest animal. De exemplu, jihadiştii din Statul Islamic pot primi vaci de la săteni care le susţin acţiunile.

Recurgerea la animale în comiterea de atentate sinucigaşe nu este un fenomen nou. În timpul Războiului din Irak, din 2003 până în 2011, teroriştii din al-Qaida s-au folosit de animale moarte pentru a-şi plasa bombele. În Afganistan, al-Qaida a comis atacuri kamikaze cu ajutorul măgarilor.

Statul Islamic a intrat în atenţia publicului prin cuceririle fulgerătoare realizate în vara lui 2014 în Irak şi în Siria şi proclamarea unui califat, apoi a ţinut cu sufletul la gură o lume întreagă prin atentatele comise în diverse regiuni ale Terrei, mai ales în Occident.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

21 Comentarii

GAN
9.09.2019, 15:18:25

na...porcu le sta in gat

+8 (8 voturi)
pathfinder
9.09.2019, 15:45:23

Ce vina au saracile vaci ca jihadistii nu mai au curaj sa se confrunte cu alea 40 de virgine?!?

+7 (7 voturi)
Mircea Nistor
9.09.2019, 16:02:42

Când nu se mai găsesc boi, sunt bune şi vacile....

+7 (7 voturi)
Gabriel din Bugeac
9.09.2019, 16:08:58

Iraqul fiind țara bombardată de SUA.. că dețineau nu știu ce bombe chimice, nu?? Bombele nici acum nu au fost găsite... dar sunt sub ocupație americană, democrație n-au, sărăcie au la greu atacuri teroriste la greu, iar în războiul cu ISIS din Mossul și Nordul Irakului.. au luptat doar irakieni?? Americanii unde erau?? Sau îi țin sub ocupație doar pentru petrol??

-6 (8 voturi)
Gigi Kent
9.09.2019, 16:16:43

Numai pe indieni nu și-i puseseră în cap. În schimb se dau bine pe lângă neo-marxiști, se știe ca vacile poluează atmosfera cu mult metan.

+3 (3 voturi)

Vezi toate comentariile (21)