În lume

articolul anterior articolul urmator

Şeful Pfizer: „Într-un an cred că vom putea reveni la viaţa normală“. Ar putea fi nevoie de vaccinarea anuală împotriva COVID-19

29
26 Sep 2021 23:54:58
Autor: Anne-Marie Sandu
Albert Bourla / FOTO news.ro
Albert Bourla / FOTO news.ro

Directorul general şi preşedintele Pfizer, Albert Bourla, anticipează că lumea va reveni la viaţa normală în decurs de un an, el adăugând că probabil va fi necesară vaccinarea anuală împotriva Covid-19, relatează CNBC.

"Într-un an cred că vom putea reveni la viaţa normală", a spus Bourla într-un interviu acordat emisiunii "This Week" de la ABC.
 
Revenirea la viaţa normală nu va fi fără condiţii, a spus el: ”Nu cred că acest lucru înseamnă că variantele nu vor continua să vină şi nu cred că acest lucru înseamnă că ne vom putea trăi viaţa fără vaccinări. Dar asta, din nou, rămâne de văzut.”
 
Predicţia lui Bourla despre momentul în care se va reveni la o viaţă normală este în concordanţă cu cea a CEO-ului Moderna, Stéphane Bancel.
 
"Începând de astăzi, într-un an, presupun", a spus joi Bancel ziarului elveţian Neue Zuercher Zeitung,  când i s-a cerut o estimare.
 
Bourla a sugerat că este posibil să fie nevoie de vaccinuri anuale împotriva coronavirusului.
 
”Cel mai probabil scenariu pentru mine este acela că, deoarece virusul este răspândit în toată lumea, vor continua să apară noi variante. De asemenea, vom avea vaccinuri care vor dura cel puţin un an şi cred că cel mai probabil scenariu este vaccinarea anuală, dar nu ştim cu adevărat, trebuie să aşteptăm şi să vedem datele”, a spus Bourla.”
 
Vineri, şefa Centrului pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor din SUA,  dr. Rochelle Walensky, a autorizat distribuirea de rapeluri ale vaccinului dezvoltat de Pfizer şi BioNTech Covid-19 pentru cei aflaţi în medii profesionale şi instituţionale cu risc ridicat, o mişcare care a anulat recomandarea mai restrictivă a unui grup consultativ de experţi.
 
Walensky a aprobat distribuirea de rapeluri americanilor în vârstă şi adulţilor cu afecţiuni medicale preexistente la cel puţin şase luni după prima lor serie de vaccinuri, în conformitate cu grupul consultativ.
 
Organizaţia Mondială a Sănătăţii se opune puternic lansării pe scară largă a rapelurilor, spunând că naţiunile mai bogate ar trebui să ofere doze suplimentare ţărilor cu rate minime de vaccinare.
 
Bourla a declarat duminică că ”nu este corect să decideţi dacă veţi aproba sau nu rapeluri” pe alte criterii decât ”dacă sunt necesare rapeluri”.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

29 Comentarii

pula
27.09.2021, 00:00:10

e pe cai mari nenea. daca toata lumea ar face ce zice el, ar ajunge in Forbes in timp record. privirea spune totul: ai mei sunteti. Cin'te-nteapa mielule, Albert Bourla, domnule.

+14 (20 voturi)
Camelia Sorescu
27.09.2021, 00:07:41

Cum s-ar putea lipsi acești escroci și speculanți de veniturile incomensurabile de pe urma unei ape de ploaie care inițial se aducea în România pe retorica faptului că trebuie depozitată la -80 de grade Celsius (revedeți imaginile cu vehicule militare care transportau dozele de vaccin) altfel nu are efect, ca ulterior, în nici 3 săptămâni, să vedem fiole cu sfântul vaccin trimise în cutii de pizza prin toată țara?

-10 (24 voturi)
Kelemen Jakob
27.09.2021, 00:10:11

Sigur, in fiecare an de 2-3 ori pa .... injectie. Albert taica pai voua nu v-a iesit autorizatia definitiva ptr serul asta.

-11 (19 voturi)
Camelia Sorescu
27.09.2021, 00:14:18

Kelemen Jakob în Israel se pregătește a patra doză. Sunt curioasă dacă vor atinge șapte, adică echivalentul numărului sfintelor taine creștine, ca pe un fel de semn sfidător satanic la adresa lor.

-13 (21 voturi)
memoire perdue
27.09.2021, 00:49:27

Camelia Sorescu, constat ca va roade de Israel mai mult decat ce se intampla in Romania. De asemenea vad ca habar nu aveti ce vaccinuri se utilizează in Romania si care sunt condițiile lor de conservare, de transport sau cele înainte de utilizare. Nu are rost sa mai spun ca habar nu aveti de rolul și rostul acestor vaccinuri!

+11 (23 voturi)

Vezi toate comentariile (29)

Modifică Setările