În lume

articolul anterior articolul urmator

Ţara cu 17 milioane de „copii fantomă“

4
14 Dec 2019 18:30:34
Autor: Ion Gaidau
FOTO EPA
FOTO EPA

Aproximativ 17 milioane de copii din Nigeria cu vârste sub cinci ani nu au fost înregistraţi în registrele de stare civilă, arată un raport publicat de UNICEF.

Nigeria, cea mai populată ţară din Africa, cu peste 200 de milioane de locuitori, numără aproximativ 17 milioane de copii cu vârste sub cinci ani neînregistraţi în registrele de stare civilă.

Deşi procentajul copiilor declaraţi la naştere a crescut cu aproape 20% în ultimii 10 ani, situaţia rămâne însă dramatică.

Potrivit UNICEF, 166 de milioane de copii (sau unul din patru) cu vârste sub cinci cinci ani nu sunt înregistraţi în registrele de stare civilă în 174 de ţări de pe toate continentele.

Nigeria, cu un procentaj de aproape 11%, este urmată în acest clasament ruşinos de Pakistan, cu un procentaj de 9%. România este inclusă în zona Europa de Este şi Asia Centrală, care numărăr 300.000 de copii sub cinci ani neînregistraţi.

Motivele sunt diverse, între care formalităţile administrative complicate, izolarea, lipsa de miloace şi de timp, neinformarea sau pur şi simplu anumite practici tradiţionale.

UNICEF îi numeşte pe aceşti copii drept „invizibili“ şi avertizează că sunt vulnerabili.

„Un copil a cărui naştere nu a fost înregistrată este invizibil. El nu există în ochii guvernului şi nici în ochii legii. Fără dovada identităţii, un copil este exclus din sistemul de educaţie şi nu are acces la servicii vitale, precum cel al sănătăţii. Ei sunt vulnerabili exploatării şi abuzurilor“, atrage atenţia Henrietta Fore, directoarea generală a UNICEF.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

4 Comentarii

Sorin Barbu
14.12.2019, 19:22:48

Cui Îi pasa de africa lor .

0 (2 voturi)
CRISTIAN MIHAI VIRVOREA
14.12.2019, 19:39:29

Nigeria este cel mai mare pericol pentru tarile civilizate in conditiile globalizarii. Are o populatie uriasa, din care o parte urbana, alfabetizata, pregatita in IT, chiar si militar, formata din clanuri mafiote cu legaturi internationale. Sunt foarte adaptabili si buni cunoscatori al legilor care ai pot proteja.

0 (2 voturi)
Smeritu Pahomie
14.12.2019, 22:51:21

Nigeria e o tara mare si fertila exploatata de marile corporatii omniprezente care nu si-a bagat nasul inca in strafundurile junglei sa vada cate milioane inca traiesc liberi fara sa fie inregistrati in randul sclavilor de la conducerea tarii care o vand pe mai nimica ....

+1 (1 vot)
Sorin Barbu
15.12.2019, 01:26:15

Smeritu si nu ar fi bine daca politicienii din Romania sa se duca în Nigeria .

+1 (1 vot)
Modifică Setările