În lume

articolul anterior articolul urmator

A murit bunul-simţ în România

32
7 Jun 2013 01:20:19
Ion Petrescu
În mediul rural sunt milioane de conaţionali, care nu şi-au mai luat, de multă vreme, un concediu...Fotografie de Cristina Nichituş Roncea
În mediul rural sunt milioane de conaţionali, care nu şi-au mai luat, de multă vreme, un concediu...Fotografie de Cristina Nichituş Roncea

Până la urmă, întrebarea existenţială, în România de azi, este: cum vrem să trăim mai departe? Timoraţi, speriaţi de revenirea, aparentă, în forţă imagologică, a Rusiei, inclusiv cu noua soţie a lui Putin, în caleaşca imperială, de care românii de peste Prut ştiu de ani buni, iar cei din dreapta Milcovului de azi află abia acum?

Sau dinamitând defetismul naţional? 

Dacă i-am lua la bani mărunţi pe cei care ne tot îndeamnă să privim spre drobul de sare, care s-ar prăvăli, chipurile, de la Kremlin spre Tisa, am descoperi că nu au o viaţă personală marcată de lipsurile românilor de rând. 

Dar le place drama. 

Impostura lacrimogenă. 

Demascată genial de Caragiale, prin alde Farfuridi şi Brânzovenescu. 

Nimic nu este bun în ţara românilor. 

Plină de afacerişti şi trădători. 

Deşi, în mediul rural, sunt milioane de conaţionali care nu şi-au mai luat, de multă vreme un concediu, mulţi dintre ei, septuagenari, octogenari, ajungând la oraş doar duşi cu salvarea sau de o rudă miloasă, conştientă că este vorba de ultimul lor drum, înainte de a da ortul popii. 

A murit bunul-simţ în România. 

Domină jelania celor neîmpăcaţi cu realitatea că nu au înălţimea lui Nicolae Iorga, harul jurnalistic al lui Mihai Eminescu şi dragostea de ţară a celor care nu vor ajunge niciodată un nume de interes public.

 Dar, ca în orice altă familie, nu cu vaiete se depăşesc momentele critice. 

Ci cu capul pe umeri. 

Cine îl are.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

32 Comentarii

GD Toma
7.06.2013, 06:53:54

... cât de multă dreptate aveţi!... Şi, păcat că asta o ştim numai noi doi...

+15 (21 voturi)
Vanatorul/d.c.
7.06.2013, 08:53:05

D-le Petrescu, nu numai ca bunul simt a murit, pentru o buna parte din populatie..El a fost ingropat adanc intr-o groapa sapata timp de 23 de ani de trei gropari, sponsorizati de puslamalele comunisto-securitsto-rusofile. Cei trei gropari ai bunului simt sunt se numesc ipocrizia, impostura, neseriozitatea si toti trei au devenit..eroi si motive de mandrie nationala..! Ba mai mult, guvernarile PSD-PNL, i-au promovat sistematic si penal pe cei trei gropari, cultivandu-le caracteristicile definitorii, atingand rara performanta chiar pentru niste tradatori de neam si tara ca ei, de a le ridica la rangul de politica de stat..!

+18 (28 voturi)
Alexandru Stefan
7.06.2013, 09:56:00

Vezi ca ai uitat sa-l mentionezi pe chiorul betivan si hot, impreuna cu a lui gasca!

-18 (24 voturi)
lizolt
7.06.2013, 10:28:00

@Alexandru Stefan Mai degraba cred ca v-a uitat pe voi ,masa de manevra uslista ,fara de care ipocrizia ,impostura si neseriozitatea nu aveau nici o sansa de izbanda . Voi ,chiar si cand atingeti fundul gropii in care a fost aruncata tara ,tot nu va luati ceata de pe ochi ,dar poate va meritati soarta ,caci ramele nu vor reusi niciodata sa zboare !

+17 (21 voturi)
Vanatorul/d.c.
7.06.2013, 11:05:24

lizolt. Astia care apar cu acelasi aspect de avatar si cu 0(zero) fani..nu exista.Sunt doar creatiile virtuale si propagandistice ale call center-ului madamai Vijulie, soldateii de plumb al guerillei digitale uslase.

+9 (15 voturi)

Vezi toate comentariile (32)

Modifică Setările