În lume

articolul anterior articolul urmator

A patra doză de vaccin anti-COVID creşte de cinci ori nivelul anticorpilor

4
5 Jan 2022 13:23:25
Autor: Cristina Morozan
Conform datelor Minsterului isrealian al Sănătăţii, luna trecută, în Israel infectările zilnice au crescut de 10 ori, în timp ce numărul cazurillor grave a crescut într-un ritm mult mai lent.  FOTO EPA-EFE
Conform datelor Minsterului isrealian al Sănătăţii, luna trecută, în Israel infectările zilnice au crescut de 10 ori, în timp ce numărul cazurillor grave a crescut într-un ritm mult mai lent.  FOTO EPA-EFE

Premierul israelian Naftali Bennett, a precizat marţi, citând concluziile preliminare ale unui studiu că, la o săptămână după administrarea celei de-a patra doze, s-a observat o creştere de cinci ori mai mare a numărului de anticorpi la persoanele vaccinate.

„La o săptămână de la a patra doză, ştim mult mai sigur că a patra doză este sigură. (...) Observăm o creştere de cinci ori mai mare a numărului de anticorpi la persoanele vaccinate”, a declarat premierul israelian Naftali Bennett, la Sheba Medical Center, conform Reuters.

Sheba Medical Center a administrat a patra doză de vaccin într-un studiu realizat rândul personalului medical al centrului, pe fondul unei creşteri la nivel naţional a variantei Omicron.

De altfel premierul a anunţat pe data de 22 decembrie că toţi israelienii cu vârsta peste 60 de ani şi personalul medical vor avea dreptul la o a patra doză de vaccin anti-COVID-19, după consultarea unui grup de experţi.
 
Lansat pe 27 decembrie, în cadrul experimentului, Sheba a administrat a patra doză de vaccin Pfizer BioNTech la 150 de membri ai personalului medical ale căror niveluri de anticorpi scăzuseră semnificativ la patru-cinci luni după ce primiseră a treia doză. 
 
Sheba a anunţat că un alt grup urmează să primească în acestă săptămână a patra doză din vaccinul Moderna. 
 
Efectele secundare moderate raportate până acum de unii dintre participanţi nu au diferit de cele de după a treia doză, respectiv febră şi dureri de cap, a informat spitalul.
 
Conform datelor Ministerului israelian al Sănătăţii, luna trecută, infectările zilnice au crescut de 10 ori, în timp ce numărul cazurillor grave a crescut într-un ritm mult mai lent. 
 
Aproximativ 60% din populaţia de 9,4 milioane din Israel este vaccinată complet.

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

4 Comentarii

Atent Verificatorul
5.01.2022, 13:41:38

sa vedeti a 10-a doza de vaccin cu cat creste protectia - cu 100 de ori ! Vine iar OMS pe urma si ne spune ca persoanele vaccinate cu a 10-a doza, fara comorbiditati si cu sistem imunitar puternic au sanse sa faca o forma usurica a bolii. Fking retards...

+1 (1 vot)
dumitru bogdan
5.01.2022, 13:48:43

A treia a crescut acești anticorpi de 8 ori. Și? Covidul zburda in voie. La 10 săptămâni după doza a treia, vaccinul era ca și inexistent. Problema este că nu îți oferă imunitate și pe termen lung. Câte doze faci într-un an? De cate ori hiperstimulezi sistemtul imunitar? Vaccinurile au eradicat boli, la asta sunt ele bune. Nu să îți creasca anticorpii 10 săptămâni și apoi să te lase în c....ul gol in fața bolii.

-15 (17 voturi)
is@ davide.
18.01.2022, 08:53:06

Foarte corect, dumitru bogdan. In plus, serurile astea experimentale -numite mincinos "vaccinuri"- sunt extrem de riscante pentru sanatatea si viata oamenilor. De ce si-ar risca viata un om sanatos?!

-31 (31 voturi)
is@ davide.
18.01.2022, 10:49:14

Vaccinurile COVID-19 cu ARN mesager pot provoca afecțiuni hepatice grave, mergând până la hepatită autoimună https://www.journal-of-hepatology.eu/article/S0168-8278(21)02093-6/fulltext 1000 de studii medicale, publicate în jurnale medicale internaționale, despre efectele negative ale așa-ziselor vaccinuri Covid. https://www.saveusnow.org.uk/covid-vaccine-scientific-proof-lethal/ Prove visive definitive di come l’arma biologica distrugga il sangue e la circolazione – foto, video https://www.databaseitalia.it/prove-visive-definitive-di-come-larma-biologica-distrugga-il-sangue-e-la-circolazione-foto-video/

-31 (31 voturi)
Modifică Setările