În lume

articolul anterior articolul urmator

Acord între Statele Unite şi Rusia pentru menţinerea accesului ajutoarelor în Siria

2
10 Jul 2021 06:12:14
Autor: Emanuel Neuman
Rusia SUA Statele Unite FOTO Shutterstock
Rusia SUA Statele Unite FOTO Shutterstock

Consiliul de Securitate al Naţiunilor Unite a prelungit, vineri, o operaţiune transfruntalieră de ajutoare din Turcia în Siria, după ce Rusia a acceptat în ultimul moment un compromis cu Statele Unite, asigurând livrarea de ajutoare umanitare pentru milioane de sirieni, în următoarele 12 luni, transmite Reuters.

„Părinţii pot dormi în seara asta ştiind că în următoarele 12 luni copiii lor vor fi hrăniţi. Acordul umanitar pe care l-am convenit aici va salva literalmente vieţi”, a declarat ambasadorul SUA la Naţiunile Unite, Linda Thomas-Greenfield, citată de news.ro.

Atât Moscova, cât şi Washingtonul au descris votul unanim de vineri al Consiliului de Securitate format din 15 membri drept un moment important.

„Sperăm că ar putea fi un punct de cotitură care este într-adevăr în conformitate cu ceea ce Putin şi Biden au discutat la Geneva”, a declarat după vot ambasadorul rus la ONU Vasili Nebenzia.

Preşedintele american Joe Biden a discutat importanţa operaţiunii de ajutor transfrontalier cu preşedintele rus Vladimir Putin, în timpul întâlnirii de la Geneva din luna iunie.

Administraţia Biden a avertizat că orice cooperare viitoare cu Rusia în legătură cu Siria ar fi în pericol în cazul blocării livrărilor de ajutoare transfrontaliere.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

2 Comentarii

Kongo-Müller
10.07.2021, 12:16:01

Aha ! La Geneva s-au inteles ca doi prieteni buni, sa-si imparta Siria. Fifty-Fifty ...

-3 (7 voturi)
Mihai Ghici
10.07.2021, 17:06:44

Ajutoare umanitare oferite de aceeiasi care impun embargo "umanitar"...

-6 (6 voturi)
Modifică Setările