În lume

articolul anterior articolul urmator

Adolf Hitler al Namibiei a câştigat un loc în consiliul regional în urma alegerilor

20
3 Dec 2020 15:33:48
Autor: George-Andrei Cristescu
Adolf Hitler Uunona
Adolf Hitler Uunona

Adolf Hitler Uunona a câştigat cu 85% din voturi un loc în consiliul regional din fosta colonie germană, Namibia, unde numele străzilor, persoanelor şi locurilor încă mai au nume germane. Cu toate acestea, Adolf Uunona, după cum preferă să fie cunoscut, îi asigură pe oameni că nu are planuri pentru dominaţia lumii.

El a declarat publicaţiei germane Bild: „Tatăl meu m-a numit după acest bărbat. Probabil că nu a înţeles ce înseamnă Adolf Hitler. În copilărie, l-am văzut ca pe un nume absolut normal. Numai că în adolescenţă am înţeles că acest bărbat a vrut să cucerească întreaga lume ".
 
El a câştigat un loc în consiliul regional pe listele partidului SWAPO, formaţiune aflată la guvernare care a condus Namibia de la independenţa faţă de Africa de Sud, în 1990. El a mai spus că soţia lui îl strigă Adolf şi că ar fi prea târziu pentru el să îşi schimbe numele.
 
"Faptul că am acest nume nu înseamnă că vreau să cuceresc Oshana", a spus el, referindu-se la regiunea în care a câştigat alegerile. De fapt, nu este nou în politică, fiind consilier regional de cel puţin 15 ani, arată evidenţele electorale namibiene consultate de Newsweek.
 
Uunona a câştigat 1.196 de voturi la alegerile recente, faţă de 213, cât a obţinut adversarul său, şi a ajuns în consiliul regional.
 
Partidul său SWAPO a câştigat 57% din voturi în toată ţara, o scădere accentuată faţă de 83% obţinute în 2015. Namibia a fost colonie germană din 1884 şi până după Primul Război Mondial. O mică comunitate vorbitoare de limbă germană trăieşte şi astăzi în ţară.
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

20 Comentarii

Coronavirus Noul
3.12.2020, 15:41:42

E ca din bancul cu portoricanul care in vremea lui Dej, i-a pus nume primului copil Deju, iar cand a vrut sa-i puna nume si celui de-al doilea tot Deju, nu i-au dat voie de la primarie, asa ca l-a botezat Bangladeju.

+1 (3 voturi)
Pontus Euxinus
3.12.2020, 15:44:42

un nume care da fiori bolsevicilor :)))

-8 (12 voturi)
UnulDinVancouverCanada
3.12.2020, 16:13:27

Esti si nazist acum, proud boy?... daca iti place asa mult numele atunci cum de simpatizezi evreii?

+9 (11 voturi)
Pontus Euxinus
3.12.2020, 16:16:24

canadezule, esti simpatizant bolsevic ... imi dadusem deja seama mersi pt confirmare cheers

-4 (6 voturi)
Pontus Euxinus
3.12.2020, 16:19:32

canadezule nu sunt evreu. sunt crestin ortodox israel are dreptul istoric de a avea o tara pe acel pamant. este dreptul lor si nimeni nu il poate contesta, la fel cum si noi avem dreptul istoric, stramosesc asupra Ardealului si intregii Moldove , inclusiv Transnistria. Sunt pt adevar si dreptate de aceea ma pozitionez in favoarea dreptului israel de a exista pe acel pamant

-6 (12 voturi)

Vezi toate comentariile (20)

Modifică Setările