În lume

articolul anterior articolul urmator

AFP: Lumea a înregistrat marţi un nou record de contaminări cu SARS-CoV-2 pentru o singură zi

0
28 Oct 2020 17:07:43
Autor: News.ro
FOTO EPA-EFE
FOTO EPA-EFE

Peste 500.000 de noi contaminări cu coronavirusul SARS-CoV-2 au fost înregistrate în mod oficial în lume marţi - un nou record -, potrivit unui bilanţ realizat miercuri, pe baza datelor furnizate de autorităţile în domeniul sănătăţii, de către AFP.

În total, peste 516.898 de infecţii au fost declarate şi 7.723 de morţi din cauza covid-19.

Această creştere a numărului cazurilor de covid-19 în lume se explică doar în parte prin creşterea numărului testelor realizate de la primul val al pandemiei, în martie-aprilie, în lume.

Europa este continentul pe care pandemia a accelerat cel mai rapid - cu peste 220.000 de noi contaminări zilnice, în medie, în ultimele şapte zile - reprezentând o creştere cu 44% faţă de săptămâna precedentă.

În contextul în care numeroase ţări impun noi măsuri stricte în vederea opririi acestui al doilea val, Europa se apropie de o medie de 2.000 de decese zilnic.

În primul val al pandemiei, în aprilie, se înregistrau peste 4.000 de morţi zilnic.

Statele Unite se confruntă, de asemenea, cu o creştere a numărului cazurilor detectate.

America a înregistrat pentru prima oară peste 500.000 de contaminări într-o săptămână în ultimele şapte zile, după ce săptămâna trecută a înregistrat 370.000.

Dintre aceste 500.000 de cazuri înregistrate marţi în lume, peste jumătate au fost semnalate în primele zece cele mai afectate ţări - Statele Unite, India, Brazilia, Rusia, Franţa, Spania, Argentina, Columbia, Regatul Unit şi Mexic.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările