În lume

articolul anterior articolul urmator

Al doilea summit Trump-Kim, la sfârşitul lui februarie, „într-un loc care va fi anunţat ulterior”, anunţă Casa Albă

5
18 Jan 2019 22:44:13
Autor: News.ro
Summitul din iunie dintre Kim Jong-un şi Donald Trump FOTO GETTY IMAGES
Summitul din iunie dintre Kim Jong-un şi Donald Trump FOTO GETTY IMAGES

Următorul summit între preşedintele american Donald Trump şi liderul nord-coreean Kim Jong Un urmează să aibă loc ”la sfârşitul lui februarie”, a anunţat vineri Casa Albă, fără să precizeze locul întâlnirii, relatează AFP.

”Preşedintele abia aşteaptă să îl întâlnească pe preşedintele Kim într-un loc care va fi anunţat ulterior”, a anunţat o purtătoare de cuvânt a Executivlui, Sarah Sanders, la finalul unei întâlniri de 90 de minute, în Biroul Oval, între Donald Trump şi mâna dreaptă a lui Kim Jong Un, Kim Yong Chol.
 
Locatarul Casei Albe a discutat cu Kim Yong Chol despre ”denuclearizare” şi al doilea summit cu Kim Jong Un, a preczat ea.
 
La 12 iunie 2018, la Singapore, primul summit între un preşedinte american în exerciţiu şi un moştenitor al dinastiei staliniste aflate la putere în Coreea de Nord a condus la un angajament al liderului nord-coreean în favoarea unei ”denuclearizări complete a peninsulei coreene”.
 
Însă, de atunci, negocieri în vederea punerii în practică a acestei promisiuni s-au împotmolit, iar progresele concrete se numără pe degetele unei mâini.
 
Potrivit unor surse diplomatice, administraţia americană este însă pregătită să pună totul pe masă, pe un teren simbolic, precum deschiderea unui birou de legătură sau printr-o declaraţie în vederea încheierii oficiale a Războiului Coreei, care a încetat, în 1953, doar cu un armistiţiu.
 
Unele dintre aceste surse apreciază că preşedintele american - care vrea un acord cu orice preţ - ar fi pregătit să renunţe la sancţiuni, fără să obţină o ”denuclearizare” totală.
 
Din această cauză, cred mai mulţi observatori, preferă Kim Jong Un să negocieze în mod direct cu el.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

5 Comentarii

Lombardi Antonio
19.01.2019, 01:52:26

A intrat Trump in el, a stiut cum sa-l ia pe corean, si uite asa s-a mai linistit koreanul, s-a mai dat pe brazda, ca inainte il apucase nebuneala, tot trimitea rachete peste tot si cu gura mare. Trump e un mare presedinte, a lucrat toata viata lui cu oamenii, a vazut fel si fel de oameni cu fel si fel de caractere, trebuie sa stii cum sa te porti cu fiecare, sa il faci sa joace asa cum vrei tu .. Go Trump, my President ! Respect

Ncita Co
19.01.2019, 02:15:13

Și în curând la pușcărie.

Lombardi Antonio
19.01.2019, 02:42:02

:)))))))))))) hahaha

victor catuna
19.01.2019, 12:32:12

Bombardi, comentariul tau pare la o prima citire ironic. Dar e doar un comentariu de genul admirativ-naiv, o înşiruire de "fapte de arme" trumpiste care n-au niciun suport in lumea reala, cum nici Marețul Trompi nu e un personaj real. Citește-i cărtile,asculta-i interviurile si urmareste-i realizările - Trump University,Trump Vodka, Trump Steaks,Taj Mahal Atlantic City,Television City din NY,falimentele din anii 90 si multe altele. New Yorkezii îl cunosc cel mai bine, în cartierul în care a crescut în Queens a obtinut un covarsitor 22% din voturi "succesul" lui e întemeiat pe haos, minciună şi imaginea pe care si-a creat-o cu The Apprentice, în media, aceeaşi media pe care acum o declară inamicul poporului. Koreanul nu s-a dat pe brazda de frica lui Trompi,a vrut doar mai multa libertate de actiune pt ca era prea sufocat de izolarea draconica internationala .

Dream Pervertor
19.01.2019, 11:56:36

...se vor intalnii la Giurgiu in zona libera!