În lume

articolul anterior articolul urmator

Angela Merkel refuză un post la ONU

4
19 Jan 2022 19:27:59
Autor: News.ro
Fostul cancelar al Germaniei a refuzat o oferta de lucru la ONU Foto: Arhivă
Fostul cancelar al Germaniei a refuzat o oferta de lucru la ONU Foto: Arhivă

Fostul cancelar german Angela Merkel, care a plecat din funcţie la începutul lui decembrie, a refuzat o ofertă de a se angaja la ONU a secretarului general Antonio Guterres, a anunţat miercuri biroul său, relatează AFP.

Angela Merkel ”l-a sunat săptămâna trecută cu privire la acest subiect pe secretarul general al ONU, i-a mulţumit şi i-a transmis că nu-i acceptă oferta”, declară biroul, contactat de AFP, confirmând astfel informaţii de presă.
 
Serviciile sale nu au confirmat natura exactă a propunerii ONU.
 
Însă, potrivit unor surse de la ONU, era vorba despre şefia unui Consiliu alcătuit din personalităţi însărcinate să examineze ”agenda comună” a ONU, propusă la sfârşitul lui 2021 de către Antonio Guterres, ”menită să consolideze şi accelereze acorduri multilaterale”.
 
Acest post onorific nu era bazat la New York.
 
Angela Merkel, care şi-a anunţat de mult retragerea din politică, în urma alegerilor legislative germane din septembrie 2021, a reiterat în mai multe rânduri că nu doreşte nicio altă nouă funcţie după plecarea de la Cancelarie.
 
După ce a părăsit scena politică, la 8 decembrie, Angela Merkel, în vârstă de 67 de ani, se consacră redactării memoriilor sale politice împreună cu fosta sa consilieră şi colaboratoare apropiată Beate Baumann.
 
Acest proiect, care vizează să explice principalele decizii politice pe care Merkel le-a luat în cei 16 ani de putere, urmează să dureze doi-trei ani, potrivit consilierei.
 
Fostul cancelar, deputat timp de peste 30 de ani, dispune de un birou în sediul Bundestagului.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

4 Comentarii

Paun Al
19.01.2022, 23:18:14

Cred ca este interesata de un post la Gazprom, sau o companie petroliera ruseasca, ca si predecesorii ei..:))

+1 (3 voturi)
Ţepeş
20.01.2022, 05:10:45

Paun Al Trebuie, totuși, să fim lucizi. Merkel putea sluji în continuare intresele Rusiei și din poziția care i-a fost oferită la ONU și nu neapărat dintr-un post la Gazprom. Dar cred că având în continuare biroul în sediul Bundestagului, va putea influența politica Germaniei în direcția corectă. "Corectă", adică pentru cine trebuie.

-17 (17 voturi)
Cristian saileanu
20.01.2022, 00:12:31

uffff slava domnului

-17 (17 voturi)
Mihai Medias
20.01.2022, 07:08:34

"Fostul cancelar german Angela Merkel, care a plecat din funcţie la începutul lui decembrie, a refuzat o ofertă de a se angaja la ONU A SECRETARULUI GENERAL Antonio Guterres." ONU este a secretarului general ?

Modifică Setările