În lume

articolul anterior articolul urmator

Apollo 11: 45 de ani de la aselenizare. Declaraţia unui membru al echipajului cu privire la „luminiţa misterioasă” ce i-a însoţit pe parcursul zborului

0
9 Jul 2014 12:36:54
Autor: Mircea Barbu
În imagine: Buzz Aldrin, unul din membrii echipajului Apollo 11 în timpul misiunii de acum 45 de ani
În imagine: Buzz Aldrin, unul din membrii echipajului Apollo 11 în timpul misiunii de acum 45 de ani

Astronautul american Buzz Aldrin, al doilea om pe Lună, a participat marţi la o conferinţă unde a lămurit celebrele afirmaţii cu privire la „obiectele neidentificate” pe care le-a văzut în timpul celebrei expediţii de acum 45 de ani.

Un subiect favorit al împătimiţilor teoriei conspiraţiei, călătoria spre Lună a echipei Apollo 11 a fost subiectul principal de discuţie al unei întâlniri pentru pregătirea aniversării a 45 de ani de la aselenizarea prime nave cu echipaj uman. La discuţia de miercuri a participat şi Buzz Aldrin, membru al celebrului echipaj Apollo 11, al doilea om ce a pus piciorul pe Lună, după Neil Armstrong.

Într-un interviu din 2005 pentru „Science Channel”, astronautul Buzz Aldrin a declarat că echipajul Apollo 11 ar fi observat un OZN în drumul spre Lună. Mai târziu, Aldrin ar fi susţinut că declaraţia ar fi scoasă din context, chiar dacă povestea sa iniţială ar fi fost confirmată şi susţinută de unul dintre directorii programelor spaţiale NASA, Dr. David Baker.

La întâlnirea de miercuri astronautul a clarificat celebra controversă prin umrătoarea declaraţie: „În drum spre Lună, în timpul misiunii Apollo, am observat, prin hubloul navei, o lumină ce părea să circule paralel cu noi. În afară de suspiciunile normale-o altă navă a unei alte ţări sau din altă lume- am presupus că lumina e reflecţia rachetei de care ne separasem de câteva clipe sau panourile ce s-au desprins în timpul zborului. Astăzi, sunt absolut convins că lumina era reflecţia de la panourile navei. Care panou exact? Nu ştiu. Deci, dacă e s-o luăm tehnic, da, definiţia ar fi că am văzut un obiect neidentificat”, a declarat acesta în timpul întâlnirii aniversare.

Există viaţă extraterestă 

Când s-a întors pe Pământ, astronautul a explicat incidentul în toate întâlnirile pe care le-a avut cu colegii săi de la centrul spaţial. La momentul respectiv a fost convins că acest incident a fost relatat oamenilor într-o manieră în care au înţeles ce s-a întâmplat în timpul călătoriei, a mărturisit acesta. „Nu a fost un extraterestru. Observaţiile extraordinare au nevoie de dovezi extraordinare, după spusele lui Carl Sagan. S-ar putea să existe extratereştii în galaxia noastră. Sunt miliarde de alte galaxii oricum, deci posibilitatea existenţei unor alte forme de viaţă e aproape sigură”, a adăugat Buzz Aldrin, unul dintre puţinii oameni ce au călătorit în spaţiu.

Astronautul e convins că nu există o controversă cu privire la afirmaţiile sale, totul fiind scos din context. Celebrul interviu pentru canalul de televiziune american, cel în care face afirmaţiile controversate, „ar fi fost editate şi scoase din context”, conform ultimei sale mărturii.

Citeşte şi: 

John Houbolt a murit. Inginerul NASA supranumit „eroul necunoscut al aterizării Apollo“ avea 95 de ani

John C. Houbolt a murit la vârsta de 95 de ani. Contribuţiile acestui inginer la programul spaţial american au fost vitale pentru aterizarea cu succes pe Lună din 1969, relatează Fox News.

VIDEO Dovada care arată că americanii chiar au ajuns pe Lună în 1969

Pe 20 iulie 1969, echipajul american format din Neil Armstrong, Buzz Aldrin şi Michael Collins a ajuns pe Lună cu Apollo 11. După aceea, adepţii teoriei conspiraţiei au spus că nu s-a putut întâmpla acest lucru şi că americanii au filmat aselenizarea în studio. Un videoclip viral pe internet arată de ce nu s-a întâmplat acest lucru.

FOTO Cum îşi imaginau sovieticii spaţiul cosmic: tractoare şi elicoptere pe Lună, viaţă obişnuită pe Marte

Dacă Războiul Rece a adus ceva bun a fost cursa spaţială. În disputa lor, Uniunea Sovietică şi Statele Unite au încercat să cucerească spaţiul. Iuri Gagarin a fost primul care a ajuns în Cosmos, în timp ce americanii au ajuns pe Lună. Cum îşi imaginau oamenii viaţa în anii 2000, în spaţiu?

Aparatul foto folosit de NASA în timpul misiunilor istorice Apollo şi singurul readus pe Pământ va fi scos la licitaţie

Singurul aparat de fotografiat folosit în timpul misiunilor Apollo şi readus pe Pământ va fi scos la licitaţie la finalul lunii martie. A fost folosit pentru a realiza aproape 300 de fotografii.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările