În lume

articolul anterior articolul urmator

Arabia Saudită, în era deschiderii culturale: Cirque du Soleil se pregăteşte de primul său spectacol în acest regat musulman ultraconservator

3
5 Apr 2018 12:02:38
Autor: News.ro
Circque du Soleil - spectacolul Varekai FOTO Cristi Mitrea
Circque du Soleil - spectacolul Varekai FOTO Cristi Mitrea

Cirque du Soleil va susţine în premieră un spectacol în Arabia Saudită, care se pregăteşte deja de inaugurarea primului său cinematograf din ultimii 35 de ani, transmite Reuters.

Cirque du Soleil va prezenta primul său spectacol în Arabia Saudită pe 23 septembrie, potrivit unui anunţ făcut de Autoritatea Generală pentru Divertisment.

Potrivit The Hollywood Reporter, producţia Cirque du Soleil va fi realizată exclusiv pentru ziua naţională a ţării, la stadionul „Regele Fahd” din Riad, pentru publicul prezent, dar şi pentru telespectatori.

Autoritatea Generală pentru Divertisment a mai anunţat că a obţinut acorduri pentru a aduce în Arabia Saudită şi alte show-uri live, precum „Disney on Ice”, „Disney Live” şi „Marvel Experience”.

Un parteneriat cu National Geographic Encounter va permite lansarea experienţei de divertisment „Ocean Odyssey” în Arabia Saudită.

Compania Six Flags Entertainment a anunţat că plănuieşte să construiască un parc tematic în Riad, în colaborare cu PIF.

Pe de altă parte, primul cinematograf al Arabiei Saudite din ultimii 35 de ani va fi inaugurat pe 18 aprilie la Riad, capitala ţării, potrivit Reuters. Un anunţ în acest sena a fost făcut miercuri, după ajungerea la un acord cu AMC Entertainment Holdings pentru deschiderea a 40 de cinematografe în următorii cinci ani.

Cinematografele nu vor fi împărţite după gen, aşa cum sunt majoritatea locurilor publice din acest regat musulman conservator, iar prima proiecţie va fi cea a filmului „Black Panther”, din universul Marvel, potrivit unei surse a agenţiei Reuters.

Arabia Saudită a avut câteva cinematografe în anii 1970, dar acestea au fost închise de clerici. 

Anul trecut, guvernul ţării a anunţat că va retrage interdicţia în privinţa cinematografelor, ca parte din reformele economice şi sociale ale prinţului moştenitor saudit Mohammad bin Salman. Acesta se află în prezent într-o vizită de trei săptămâni în SUA, cu scopul de a ajuta la dezvoltarea economiei ţării sale şi a diminua dependenţa acesteia de petrol.

Primul cinema al AMC va fi deschis în districtul „Regele Abdullah” din Riad, într-o clădire care a fost construită pentru a găzdui concerte simfonice, potrivit lui Adam Aron, director executiv al AMC.

Principalul cinematograf va avea aproximativ 500 de scaune căptuşite cu piele, niveluri pentru orchestră şi balcoane, precum şi băi cu marmură. Trei alte săli de proiecţii vor fi adăugate până la mijlocul verii, potrivit lui Adam Aron.

Pentru o populaţie de peste 32 de milioane de locuitori, majoritatea cu vârste de până la 30 de ani, Arabia Saudită intenţionează să deschidă în jur de 359 de cinematografe, cu peste 2.500 de ecrane pentru proiecţii, până în 2030. Speranţa conducerii acestei ţări este că în acest fel vor fi generate încasări anuale de aproape un miliard de dolari din vânzarea biletelor.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

3 Comentarii

CRISTIAN MIHAI VIRVOREA
5.04.2018, 13:03:58

Fara un megaconcert Metallica cu 200.000 de arabeti in delir, cu hainele rupte pe ei, nu e nimic.

Barbu Sorin
5.04.2018, 17:44:55

Cristiane sau mai bine se arunca in aer toti borății aia din arabia in europa gen londra paris madrid barcelona dublin Ottawa sau New York

Index 4.2
5.04.2018, 21:20:14

Inseamna ca sunt planificate schimbari masive in Orientul Apropiat , dar mai intai va fi razboi!

Modifică Setările