În lume

articolul anterior articolul urmator

Armata siriană a reluat luptele la Alep

5
14 Dec 2016 17:09:27
Autor: George-Andrei Cristescu
Civili care încearcă să fugă de bombardamentele din Alep
Civili care încearcă să fugă de bombardamentele din Alep

Armata siriană a reluat confruntările armate la Alep, pentru a respinge atacuri ale rebelilor, a anunţat miercuri armata rusă, principala susţinătoare a trupelor lui Bashar al-Assad, relatează AFP.

„Profitând de armistiţiu, rebelii s-au regrupat în zori şi au încercat să treacă în poziţii ale trupelor siriene din nord-estul Alepului“, a anunţat armata rusă într-un comunicat.

„Atacul teroriştilor a fost respins. Armata siriană şi-a prelungit operaţiunile de eliberare“, explică Moscova.

„Rezistenţa“ ultimilor insurgenţi de la Alep va dura „două-trei zile“ până la sfârşitul celor peste patru ani de rebeliune în al doilea cel mai important oraş din Siria, a apreciat miercuri şeful diplomaţiei ruse Serghei Lavrov.

„Eu sper că situaţia va fi reglată în două-trei zile“, a spus el la un forum diplomatic, citat de agenţii de presă ruse.

„Combatanţii îşi vor înceta rezistenţa în două-trei zile“, a adăugat ministrul rus de Externe, a cărui ţară a prelungit atacurile în pofida creşterii numărului morţilor în rândul civililor.

Rusia discută cu comunitatea siriană din România

Joi, ambasadorul Federaţiei Ruse la Bucureşti, Valeri Kuzmin, se va întâlni cu o delegaţie a comunităţii siriene în România.

Conform unui comunicat al Ambasadei Rusiei la Bucureşti, Kuzmin va discuta cu membrii comunităţii siriene asupra „sprijinului“ acordat de ţara sa în „lupta cu terorismul“.

Asemeni regimului de la Damasc, Rusia îi califică drept terorişti pe toţi rebelii sirieni. 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

5 Comentarii

Online Socrates
14.12.2016, 17:25:33

Teroristii moderati au aflat ca nu mai sunt doriti acasa poate chiar datorita temperamentului rebel - exploziv de care dau dovada. Neavand alta varianta la dispozitie, au decis sa ramana acolo in alep...

+4 (4 voturi)
Online Socrates
14.12.2016, 17:42:44

Misterul atacului Palmirei de catre trupele ISIS venite din Rakka si Mossul nu este intrecut decat de misterul furnizorilor de armament care le-au dat arme pe care nu le aveau pana acum ... Incurcate sunt caile desertului ....

+4 (4 voturi)
Ivan Purchel
14.12.2016, 17:45:35

Leau propus autobuse pentru evacuare cum a mai fost insa ei leau atacat de dupa colt.Aceasta intelegere a fost inca de eri.S-au inteles ca astazi dimineata vor esi si sa plece cu tot cu familii. Se vede ca au ramas acei care nu arata ca oamenii. In timpul de fata ei mai controleaza 2Km2. Din imaginile aratate de RT se vede cum "civilizatii" au amenajat scolile si spitalele in puncte de tragere.Deatata si trambbiteau ca sunt bombardate aceste obiecte caci rusii bombardau de unde venea focul.Sia murdarit bine occidentul manutele cu rahatul asta islamic. Corespondentilor din mai multe editii a fost aratat seful cancelariei asazisei judecati ssariate din Alep prins intr-un lagar de refugiati.Oamenii l-au edintificat si l-au predat armatei siriene.Era intrebat pentru ce se executau oamenii.Interesant va arata aceste marturisii presa occidentala?

+1 (3 voturi)
arogantu
14.12.2016, 22:42:09

Bah schimba în pastele matiii yandexul ala ca nu înțelege nimeni nimic din balmajeala ta...

-1 (1 vot)
Panait M
14.12.2016, 18:59:26

N-are cum bre, toată ziua trupa de rusoadoratori spunea că ,,s-a terminat bătălia pentru Alep”.

+1 (1 vot)
Modifică Setările