În lume

articolul anterior articolul urmator

Asasinarea preşedintelui din Haiti: Liderul interimar al statului a decretat stare de asediu: Vă cer tuturor să vă păstraţi calmul

0
7 Jul 2021 19:07:56
Autor: Ionuţ Mureşan
Claude Joseph, preşedintele interimar al statului haitian
Claude Joseph, preşedintele interimar al statului haitian

Preşedintele interimar al Haiti, Claude Joseph, a declarat stare de asediu în ţară ca urmare a asasinării preşedintelui Jovenel Moïse, miercuri, relatează CNN. Într-un mesaj în faţa naţiunii, Joseph a spus că nu vrea să „arunce ţara în haos” şi că a luat decizia decretării stării de asediu la consiliul extraordinar al miniştrilor de miercuri dimineaţă.

Conform legii haitiene, starea de asediu este al doilea nivel pe o scală de trei – starea de urgenţă, starea de asediu, iar cel mai ridicat nivel de alertă este starea de război, conform Digi24.ro.
 
Ca urmării a intrării în vigoare a acestei dispoziţii, graniţele s-au închis, iar legea marţială a fost impusă temporar, armata şi poliţia primind puteri suplimentare de a pune în aplicare legea.
 
Joseph le-a cerut cetăţlenilor să-şi păstreze calmul şi a promis că îi va „aduce pe asasinii fostului preşedinte în faţa legii”.
 
„Vă cer tuturor să vă păstraţi calmul. Cu regret vă aduc ştirea morţii preşedintelui. Eu şi ceilalţi miniştri am lucrat de la aflarea veştii şi vrem să ne asigurăm că îi vom aduce pe ucigaşii preşedintelui în faţa legii. Rămâneţi calmi şi lăsaţi autorităţile să-şi facă treaba. Nu vrem aruncarea ţării în haos. Este o zi tristă pentru ţara noastră şi pentru poporul nostru”, a spus Joseph într-un discurs televizat.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările