În lume

articolul anterior articolul urmator

Atacul Iranului asupra bazelor SUA a rănit 11 soldaţi americani, deşi Trump a anunţat că nu există răniţi

13
17 Jan 2020 09:22:41
Autor: News.ro
Iran a lansat pe 8 ianuarie 22 de rachete asupra forţelor conduse de SUA în Irak FOTO Twitter
Iran a lansat pe 8 ianuarie 22 de rachete asupra forţelor conduse de SUA în Irak FOTO Twitter

Unsprezece soldaţi americani au fost răniţi în urma ataculului lansat de Iran asupra bazei Aïn al-Assad din Irak pe 8 ianuarie, ca reacţie la uciderea generalului Qassem Soleimani la comanda lui Donald Trump. Preşedintele SUA  anunţase că nu există răniţi printre forţele americane.

„Deşi niciun membru al forţelor armate americane nu a fost ucis în timpul atacului iranian din 8 ianuarie de la baza Aïn al-Assad, mai mulţi dintre ei au fost trataţi pentru comoţii cerebrale din cauza exploziei şi sunt în curs de evaluare", a indicat comandantul Bill Urban într-un comunicat. 
 
După atac, preşedintele SUA declara că niciun american nu a fost rănit, că totul este în regulă şi că armata americană este cea mai puternică şi bine echipată.
 
Ca măsură de precauţie, unii dintre militari au fost transportaţi la facilităţi americane din Germania sau Kuweit pentru continuarea monitorizării medicale, a adăugat el.
 
"Când vor fi consideraţi apţi pentru a-şi relua atribuţiile, militarii sunt aşteptaţi să revină în Irak", a precizat Bill Urban.
 
Până la 1.500 de americani au fost cantonaţi în marea bază aeriană Al Asad din deşertul Anbar.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

13 Comentarii

Iosiv Varga
17.01.2020, 10:17:51

Cum poti avea incredere in stiri daca se minte cu nerusinare ?Daca mai adaugam ca stirile sunt proaspete-evenimente de acum 3-6 zile si se minte in asemenea hal,ce incredere sa avem in istoria de acum 30-60 -100 --500 de ani ? Ex revolutia -lovitura de stat din 1989 inca nu este elucidata nici dupa 30 de ani,s-a mintiti si se minte in continuare !Adevarul ? Sigur nu-l vom avea niciodata si daca -l vom avea vom privi cu scepticism ...l

+3 (7 voturi)
DoaroOpinie!
17.01.2020, 10:49:18

Citi amariti de marines au fost sfirtecati stiu numai mamele care au primit cosciuge sigilate!

-3 (9 voturi)
bec
17.01.2020, 11:03:54

numai voi cei de la savuskina si tiraspol stiti adevarul.

-1 (7 voturi)
Iosiv Varga
17.01.2020, 12:20:19

bec de ce nu spuneti dvs-tra adevarul , daca-l stiti? de unde stiti ca cei de pe savuskina si tiraspol stiu ? sau si asta e o minciuna ,ca de fapt nu stiti!

+2 (4 voturi)
Necula Mario
17.01.2020, 12:35:29

Media de Indobitocire si Asmutire in Masa , se scarpina si doreste un razboi... Acum vreo doaua spatamani era atat de excitata. Cu up dates la fiecare minut , cu sufletul la gura... Acum dezamgiti , ca nu curge sange , mai ales american , sau israelian , nu se lasa asmut Trollii si incita la razboi... Idiotilor de la news.ro : Presedintele americii , nu se duce pe la baze americane si sa faca apelul de seara.. Ce Pentagonul raporeaza , Presedintelui , acesta raporteaza gloatelor... ufff.. Presa a murit sde mult...astazi numa FAKE NEWS mugeste...si Trollii pe care i-a creat...

-1 (7 voturi)

Vezi toate comentariile (13)