În lume

articolul anterior articolul urmator

Atacuri ale Forţelor Aeriene ale Coaliţiei Arabe asupra poziţiilor Houthi yemenite din Sanaa

0
23 Dec 2021 04:04:37
Autor: Gabriel Niţulescu
Foto: EPA-EFE / Atacuri aeriene ale coaliţiei saudite în Sanaa.
Foto: EPA-EFE / Atacuri aeriene ale coaliţiei saudite în Sanaa.

Loviturile au vizat în principal poziţii ale huthiţilor, precum şi depozitele militare din oraş, notează portalul Aden al-Gad.

Avioanele coaliţiei arabe conduse de Riad au lovit poziţiile rebelilor Ansar Allah Houthi din Sana'a a anunţat joi seară portalul local de ştiri Aden al-Gad.

Potrivit acestuia, loviturile au vizat în principal locurile de desfăşurare ale huthiţilor, precum şi  depozitele militare din Sanaa. În urma a cel puţin trei lovituri aeriene, mai multe explozii puternice au fost auzite în oraş. În prezent se observă întreruperi de curent în cartierul central al oraşului, Al-Sabin, iar unul dintre poduri a fost şi el avariat.

Între timp, conducerea coaliţiei i-a îndemnat pe localnici să aibă grijă să nu-şi părăsească casele. „Din cauza ameninţării reprezentate de atacurile aeriene împotriva ţintelor militare vizate din Sanaa, îndemnăm populaţia civilă să evite orice adunări şi să nu se apropie de locurile de bombardare”, a spus canalul de televiziune Al Arabiya, citat în postarea portalului de ştiri.

Luni, avioanele forţelor aeriene ale coaliţiei conduse de Arabia Saudită au efectuat mai multe lovituri în zona aeroportului internaţional Sana'a, care, potrivit presei yemenite, a încetat să mai primească provizii umanitare de la ONU şi de la alte organizaţii. Cu puţin timp înainte, comanda coaliţiei arabe a cerut ca reprezentanţii misiunilor umanitare internaţionale şi personalul civil să părăsească zona aeroportului.

Conflictul din Yemen continuă din august 2014. Confruntarea militară s-a intensificat de la invazia ţării din martie 2015 de către coaliţia condusă de Arabia Saudită pentru a sprijini forţele militare loiale preşedintelui Abd Rabbo Mansur Hadi.

Războiul din Yemen a creat cea mai mare criză umanitară din lume. Potrivit ONU, peste 24 de milioane de yemeniţi - aproximativ 80% din populaţia ţării - au nevoie de asistenţă umanitară, iar numărul persoanelor strămutate depăşeşte 3 milioane.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările