În lume

articolul anterior articolul urmator

Australia a înregistrat un nou record de decese cauzate de tulpina Omicron

5
18 Jan 2022 08:54:21
Autor: Maria Ţaga
FOTO: Shutterstock
FOTO: Shutterstock

Australia a înregistrat marţi un nou record de decese. După ce rata de spitalizare a crescut dramatic, ţare se confruntă cu cel mai grav focar de COVID-19, alimentat de varianta Omicron, notează Reuters, preluat de Yahoo News.

În total, în ultimele 24 de ore, în statele New South Wales, Victoria şi Queenslans au fost înregistrate 74 de noi decese, depăşind decesele de săptămâna trecută, când joi, la nivel naţional au fost raportate 57 de decese, arată datele oficiale.

„Astăzi, este o zi foarte dificilă pentru statul nostru”, a declarat Dominic Perrottet, premierul din New South Wales în timpul unei conferinţe de presă, când statul a raportat 36 de decese, un nou maxim pandemic.

Cu toate acestea, Perrottet, care a exclus în mod constant orice restricţie de limitare a răspândirii coronavirusului a declarat că spitalele pot face faţă în continuare numărului mare de internări: „În ciuda provocărilor, aceste date nu sunt unice pentru restul lumii”, a spus el.

De asemenea, pe fondul creşterii numărului de spitalizări, statul Victoria a declarat marţi un „cod maro” în spitale. De obicei acest cod este rezervat pentru urgenţele pe termen mai scurt, care ar da posibilitatea spitalelor să anuleze serviciile de sănătate care nu sunt considerate urgente. În acelaşi timp, personalul din spitalele aflate sub acest cod nu îşi pot lua concediu.

 Autorităţile au declarat că tinerii nevaccinaţi reprezintă un „număr semnificatic”  din aceste noi internări.

Chiar dacă statele caută să evite blocajele şi să menţină afacerile deschise, încrederea consumatorilor australieni a fost afectată săptămâna trecută, a arătat un sondaj realizat marţi de ANZ. 

Australia a raportat aproximativ 1,6 milioane de infecţii de când a început pandemia, dintre care aproximativ 1,3 milioane au avut loc în ultimele două săptămâni. Numărul total de decese a fost de 2.757.

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

5 Comentarii

orre
18.01.2022, 09:34:57

Djocovici este divina! ce conducere au , vai de ei.

-10 (20 voturi)
= aceeaşi mizerie
18.01.2022, 13:26:55

o... Corect, dar vezi că ai uitat niște ghilimele, pe ici, pe colo... Legat de articol... Conținutul articolului ar trebui să fie un avertisment serios pentru toți ipohondrii, și să realizeze că o țepuire chiar și 110.% a unei populații nu garantează nimic, iar dacă ești "copt" pe dinăuntru, asta e... Așa că... "Ipohondri din toate țările, păziți-vă!"...

0 (2 voturi)
Cristian saileanu
18.01.2022, 09:46:57

e vina lui nole, e clar

-13 (25 voturi)
zero
18.01.2022, 10:59:37

De la Nole,Sa Traisca!

+1 (5 voturi)
dumitru bogdan
18.01.2022, 12:40:15

Situația este de cacao. Au instituit cod maro in spitale. Mă bucur pentru ei.

-15 (19 voturi)
Modifică Setările