În lume

articolul anterior articolul urmator

Australia oferă un nou ajutor militar pentru Ucraina

1
4 Jul 2022 13:45:44
Autor: Ion Gaidau
Anthony Albanese, în prim-plan, în vizită la Irpin FOTO EPA-EFE
Anthony Albanese, în prim-plan, în vizită la Irpin FOTO EPA-EFE

Australia va mai trimite 34 de vehicule militare în Ucraina şi va interzice importul de aur rusesc, a anunţat premierul Anthony Albanese după o întrevedere avută duminică la Kiev cu preşedintele Volodimir Zelenski.

Conform unui comunicat al biroului premierului Albanese, Australia s-a angajat să ajute Ucraina cu 14 vehicule pentru transporturi de trupe şi 20 de vehicule blindate în valoare de circa 65 de milioane de euro.

Guvernul australian a alocat totodată fonduri pentru ameliorarea controalelor la frontieră şi a securităţii cibernetice. De asemenea, a decis să scutească de taxe unele importuri din Ucraina.

Albanese a mai transmis Ucrainei că o va sprijini în speţa împotriva Rusiei în faţa Curţii Internaţionale de Justiţie şi va impune noi sancţiuni financiare împotriva regimului Putin, vizând în special 16 oligarhi ruşi apropiaţi de liderul de la Kremlin.

Premierul australian a efectuat duminică o vizită în Ucraina în cadrul căreia s-a deplasat la Bucea, Irpin şi Hostomel, localităţi de la periferia Kievului ocupate pentru câteva săptămâni de trupele ruse chiar la începutul războiului. 

Anthony Albanese a văzut „la prima mână distrugerea şi trauma provocată (de forţele ruse, n. red.) poporului ucrainean”, se arată în comunicatul biroului premierului australian.

De la lansarea invaziei ruse în Ucraina, la 24 februarie, Australia a oferit deja un ajutor militar în valoare de 253,5 milioane de euro pentru susţinerea ţării agresate. Acest ajutor include 40 de vehicule Bushmaster, zeci de tunuri M777 Howitzer şi muniţie.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

Yakov Iskowitch
4.07.2022, 15:19:44

"ajutor" umanitar/militar = imprumuturi

-1 (3 voturi)
Modifică Setările