În lume

articolul anterior articolul urmator

Australia schimbă paradigma în privinţa COVID-19: De la eliminarea completă a focarelor la convieţuirea cu virusul

2
19 Sep 2021 13:45:25
Autor: Ion Gaidau
FOTO EPA-EFE
FOTO EPA-EFE

Australia aplică gradual o schimbare de paradigmă în cazul SARS-CoV-2, trecând de la strategia eliminării complete a focarelor, considerată eşuată, la cea a convieţuirii cu acest coronavirus care provoacă boala COVID-19.

În ziua în care statul Victoria înregistra 507 cazuri noi de COVID-19, premierul său, Daniel Andrews, anunţa încheierea regimului de restricţii odată cu atingerea pragului de vaccinare de 70% la persoanele de cel puţin 16 ani.

„Vom proceda cu prudenţă, dar nu este nicio îndoială, ne vom deschide. Nu există alternativă. Nu putem suprima virusul în mod peren sau permanent. Carantina a reprezentat o strategie pentru a câştiga timp pentru a ajunge la 70% - 80% vaccinare”, a declarat Andrews, citat de Reuters.

Statul New South Wales, cel mai populat din Australia, a adoptat un plan similar.

În Australia, 46% din populaţie este vaccinată complet anti-COVID-19. Duminică, ţara de la Antipozi a raportat 1.607 cazuri de infectare cu SARS-CoV-2.

Schema federală de acţiune prevede sfârşitul regimului de carantină odată cu atingerea ratei de vaccinare de 70% şi redeschiderea treptată a frontierelor externe odată cu atingerea ratei de 80%.

La Sydney, unde rata de vaccinare este de 52%, autorităţile au ridicat duminică unele restricţii legate de adunările publice.

Este o schimbare de paradigmă, după ce Australia a mizat până acum pe restricţii dure imediat cu apariţia unui focar de COVID-19. În ultimele luni, autorităţile australiene au recunoscut că ar putea să nu reuşească să elimine focarele cu varianta Delta a coronavirusului SARS-CoV-2, transmite Reuters.

Australia a înregistrat până acum 85.648 de cazuri de COVID-19, dintre care 1.162 fatale.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

2 Comentarii

Kelemen Jakob
19.09.2021, 13:52:21

Australia a intentionat sa construiasca lagare ptr cei ce nu se injecteaza dar o blocare a autostrazilor de catre camionagii care au incuiat camioanele si au plecat acasa i-au facut sa renunte.

-10 (14 voturi)
= aceeaşi mizerie
19.09.2021, 16:00:04

Au descoperit şi australienii coada la cireaşă... Îmi pare rău pentru ipohindri, dar trebuie să se obişnuiască cu ideea că vom trăi cu zburdalnicul virus, mult şi bine (mai ales), fără să vină sfîrşitul lumii.... Ei pot să se protejeze în continuare cum doresc/pot, dar trebuie să înţeleagă că dracu nu-i chiar aşa negru, şi n-are rost să-şi trăiască restul vieţii cu frică, fiindcă nu-i motivată...

-11 (11 voturi)
Modifică Setările