În lume

articolul anterior articolul urmator

Avertisment de la OMS: Tinerii nu sunt invincibili în lupta cu coronavirusul; toate categoriile de vârstă pot face forme grave

3
28 Mar 2020 21:58:46
Autor: Lizeta Oprea
OMS „Tinerii nu sunt invincibili în lupta cu coronavirusul“
OMS „Tinerii nu sunt invincibili în lupta cu coronavirusul“

Organizaţia Mondială a Sănătăţii atrage atenţia asupra cazurilor recent studiate care arată că pot exista infecţii severe la toate categoriile de vârst, inclusiv la tineri.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii atrage atenţia că nu numai bătrânii şi persoanele cu comorbidităţi sunt vulnerabile în faţa noului coronavirus. Cazurile recent studiate arată că pot exista infecţii severe la toate categoriile de vârstă. 

Maria Van Kerkhove, expert OMS:  „Tinerii nu sunt invincibili. Acest virus care produce COVID-19 poate provoca infecţii şi o formă gravă a bolii la oameni din toate categoriile de vârstă. Ceea ce ştim din datele culese din mai multe ţări, printre care China, Statele Unite, Italia, Iran, Coreea de Sud şi Japonia, este că acest virus poate provoca o boală uşoară, poate provoca o formă moderată - în cazul oamenilor care fac pneumonie, dar nu au nevoie de oxigenare suplimentară, dar poate provoca şi boala severă, critică şi care îi poate ucide pe unii oameni. În cazul copiilor, rapoartele pe care le-am primit din mai multe state arată că majoritatea copiilor care sunt infectaţi fac o formă uşoară a bolii. Avem, însă, şi rapoarte care descriu o infecţie severă şi în rândul copiilor”

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

3 Comentarii

kitty kat
28.03.2020, 22:56:16

Le-as bagå la puscårie minim 10 ani ca så fie un bun exemplu pt. cei fårå constiintå si responsabilitate civicå.

-1 (3 voturi)
Cristian Vlas
29.03.2020, 06:51:00

Se ascute lupta de clasa... Sa-i bagam pe toti la parnaie, tovarasi!

-3 (3 voturi)
Mr Eugen
29.03.2020, 00:30:39

Nu inteleg de ce, din faza incipienta a bolii, respectiv o durere in gat, o tuse seaca, nu incepe lemea sa se trateze si sa preivina agravarea bolii. Pe vremea lui Ceausescu daca erai gripat, primeai 14 zile, concediu de medical cu tratament acasa. Du-te acuma la patron. spune-i ca esti gripat si ca vrei sa te tratezi 14 zile acasa, nu cred ca o sa ii convina pentru ca nu are cine sa faca munca in firma, astfel boala ta se agraveaza si ajungi la pneumonie.

-2 (4 voturi)
Modifică Setările