În lume

articolul anterior articolul urmator

Avertisment din partea meteorologilor în aşteptarea unor noi recorduri de căldură: noul coronavirus creşte riscurile asociate episoadelor de caniculă

0
27 May 2020 12:55:57
Autor: Ion Gaidau
FOTO Shutterstock
FOTO Shutterstock

Organizaţia Meteorologică Mondială (OMM) a avertizat marţi că pandemia de covid-19, boala provocată de noul coronavirus, creşte riscurile sanitare asociate episoadelor de caniculă, în contextul în care noi recorduri de căldură sunt aşteptate să fie stabilite în emisfera nordică în vara acestui an, relatează AFP.

OMM a îndemnat guvernele din întreaga lume să elaboreze planuri concrete prin care să garanteze siguranţa oamenilor pe durata valurilor de căldură şi să-i protejeze în acelaşi timp de noul coronavirus.

Potrivit OMM, folosirea aparatelor de aer condiţionat pentru răcorirea oamenilor într-un spaţiu public închis poate fi o idee bună în caz de caniculă, dar o astfel de acţiune contravine recomandărilor de sănătate publică în cazul pandemiei de covid-19.

„Trăim în prezent unul dintre cei mai călduroşi ani înregistraţi vreodată”, a atras atenţia Clare Nullis Kapp, o purtătoare de cuvânt a OMM.

„Pentru mulţi oameni, covid-19 sporeşte riscurile sanitare asociate căldurii”, a avertizat ea, subliniind că pandemia va face mai dificile eforturile de gestionare a episoadelor de caniculă.

OMM s-a asociat cu alte organizaţii pentru „a-i alerta pe liderii politici” şi „a-i ajuta să gestioneze această miză dublă: căldura şi covid-19”, a subliniat purtătoarea de cuvânt.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii