În lume

articolul anterior articolul urmator

Ayatollahul Ali Khamenei, declaraţii tăioase cu prilejul Zilei Ierusalimului: „Israelul nu este o ţară, ci o bază teroristă”

34
7 May 2021 15:48:48
Autor: News.ro
Ayatollahul iranian Ali Khamenei FOTO EPA-EFE
Ayatollahul iranian Ali Khamenei FOTO EPA-EFE

„Israelul nu este o ţară, ci o bază teroristă” împotriva căreia este necesar să se lupte, consideră liderul suprem iranian Ali Khamenei, care preconizează din nou o „cădere”, în opinia sa inevitabilă, a „regimului sionist inamic”, relatează AFP.

„Din prima zi (a înfiinţării Israelului în Palestina, în Mandatul britanic, în prima jumătate a secolului al XX-lea), sioniştii au transformat Palestina ocupată într-o bază a terorismului”, denunţă liderul suprem într-un discurs televizat.

„Israelul nu este o  ţară, ci o bază teroristă împotriva naţiunii palestiniene şi altor naţiuni musulmane. Lupta împotriva acestui regim despotic înseamnă luptă împotriva opresiunii şi terorismului şi aceasta este datoria fircăruia”, apreciază ayatollahul, care face aceste declaraţii cu ocazia Zilei Ierusalimului, sărbătorită de către Republica islamică în a patra vineri a lunii Ramadanului.

Ali Khamenei atacă „acordul secolului”, aşa cum a fost prezentat „planul de pace” în Orientul Mijlociu al fostului preşedinte american Donald Trump, îmbrăţişat de către premierul istraelian în exerciţiu Benjamin Netanyahu, dar respins în bloc de către palestinieni.

Liderul suprem iranian reiterează condamnarea unei normalizări a relaţiilor Israelului cu mai multe ţări arabe.

„«Acordul secolului», care este un eşec, şi tentativele unor normalizări ale relaţiilor între regimul de ocupaţie şi câteva guverne arabe slabe sunt nişte întreprinderi laşe (ale participanţilor), cu scopul de a evita coşmarul (în opinia lor) al unităţii musulmanilor”, denunţă Khamenei.

„O spun cu forţă: aceste eforturi nu vor conduce nicăieri. Declinul mişcării regimului sionist către căderea sa a început şi nu se va opri”, dă el asigurări.

Republica islamică instaurată în Iran în 1979 nu renunoaşte Israelul ca stat, proclamat în mai 1948, după ce a fost recunoscut printr-o rezoluţie ONU.

Susţinerea Republicii islamice a cauzei palestiniene este o constantă a politicii externe iraniene de 42 de ani.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

34 Comentarii

Jed Einstein
7.05.2021, 15:54:33

ambele sunt baze teroriste.

-9 (27 voturi)
Col. Pafnuti Tiraspolezul
7.05.2021, 16:11:26

Da bre, ambele, doar ca Rassia iesti o baza mai terorista si mult mai mare decit Iranul. Na, ca putem fi si preteni cum ar veni...

-10 (36 voturi)
Jed Einstein
7.05.2021, 16:13:36

ai o obsesie maladiva cu rusia. articolul nici macar nu e despre rusia.

-12 (20 voturi)
Utilizator Adevărul
7.05.2021, 16:14:26

Comentariu considerat abuziv.

_Turbatu_
7.05.2021, 16:17:19

s-a gasit sa clampaneasca "ayatollahu" lu' peste... el care e la conducerea gruparii teroriste "Gardienii Revolutiei"... tipic pt toti dusmanii lumii libere si ai democratiei: cand o dau in bara, arata repede cu degetul spre tarile occidentale. Sa speram ca le vine Israelul de hac !!! Cat mai urgent.

-13 (37 voturi)

Vezi toate comentariile (34)

Modifică Setările