În lume

articolul anterior articolul urmator

Bashar al-Assad efectuează o vizită inedită pe frontul din Idlib şi trimite săgeţi către Erdogan

8
22 Oct 2019 17:09:53
Autor: Ion Gaidau

Bashar al-Assad a efectuat marţi o vizită inedită în provincia Idlib (nord-vest), unde şi-a susţinut lupta împotriva rebelilor din această regiune din nord-vestul Siriei. Pe de altă parte, preşedintele sirian a trimis săgeţi către omologul său turc Recep Tayyip Erdogan, acuzându-l de hoţie.

Bashar al-Assad consideră că bătălia pentru Idlib este esenţială pentru încheierea războiului din Siria, care durează de aproape nouă ani.

„Bătălia pentru Idlib este baza încetării cu dezordinea şi terorismul în toate provinciile Siriei”, a spus al-Assad în faţa unor militari fideli lui.

Frontul din Idlib este împărţit între rebeli, jihadişti şi trupe ale regimului de la Damasc, puternic susţinut de Moscova, notează AFP.

Este vorba despre prima vizită a preşedintelui sirian - de la începutul războiului - în această provincie, care scapă, în mare parte, controlului puterii de la Damasc şi care face obiectul unui armistiţiu fragil anunţat de Rusia la sfârşitul lui august.

Această vizită intervine la câteva zile după desfăşurarea armatei siriene în sectoare din nord-estul ţării, unde a fost chemată în ajutor de forţele kurde atacate de armata turcă.

Imagini în care Bashar al-Assad apare înconjurat de militari sirieni, în localitatea Al-Habit, recucerită în această vară de armata siriană, au fost postate pe site-ul preşedinţiei şi preluate de presa de stat.

De la al-Habit, Bashar al-Assad a trimis săgeţi către Erdogan.

„Preşedintele turc i-a furat Siriei petrolul şi grâul, uzinele din Alep, şi acum (…) vrea să pună mâna pe o parte din teritoriul sirian şi bogăţiile sale naturale“, a susţinut el.

Referindu-se la kurzi, liderul sirian afirmă că este o datorie pentru el să îi sprijine în faţa turcilor.

„Nu este vorba de o decizie politică, ci de o obligaţie constituţională şi patriotică. Dacă nu am fi făcut acest lucru, nu am fi meritat acest pământ“, a subliniat preşedintele sirian.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

8 Comentarii

GAN
22.10.2019, 17:34:01

Bashar, punem pariu, ca va fi noul aliat al lui trump? Am spus trump, da? buahahahaha

+1 (3 voturi)
Marius Goicea
22.10.2019, 19:57:39

Uite cum vasalii ciumele ruserloce , ale betivanului mondial, incep sa se traga de.... peruca.,, sa vezi ce macel va fi intre peruci, in curand........heheheeee

+5 (7 voturi)
IonIon Codreanu
22.10.2019, 20:40:07

Și tu behăi?

-2 (6 voturi)
imsi imsi
22.10.2019, 20:30:30

In siria s a innecat aventura sua in nordul africii. Egiptul i a bagat in puscarii pe revolutionarii jihadisti, siria a luptat si cu rebelii din cecenia adusi cu avioanele americane si cu jihadistii isis inarmati tot de cia ca sa ajunga sa lupte cu americanii.

-4 (6 voturi)
NAMALAS
22.10.2019, 20:48:13

rudotelul este salvarea.

+3 (7 voturi)

Vezi toate comentariile (8)