În lume

articolul anterior articolul urmator

Bătaie pe moştenirea sectei Moon

0
5 Sep 2012 16:59:59
Autor: Viorica Marin

După moartea fondatorului Bisericii Unificării, cunoscută şi sub numele de secta Moon, fiii reverendului Moon Sun Myung se luptă pentru putere şi avere.


După decesul, la începutul acestei săptâmâni, a reverendulul Moon Sun Myung (92 de ani), fondatorul Bisericii Unificării, s-a declanşat lupta pe moştenirea organizaţiei religioase, între fiii acestuia. Secta Moon, cum mai este cunoscută Biserica Unificării, fondată în 1954, a devenit un adevărat imperiu economic prosper.

Secta Moon este celebră mai ales prin oficierea mariajelor colective, la care participă mii de cupluri. Afacerile acesteia merg de la sectorul construcţiilor, la cel educaţional şi presă trecând prin industriile alimentară şi tehnologică.

Reverendul Sun Myung Moon a lăsat în urmă 14 orfani, iar cel mai mic dintre cei şapte fii ai săi, Hyung-jin Moon, a fost desemnat succesor în fruntea Bisericii Unificării în 2008, la vârsta de 28 de ani. Dar, cel de-al treilea fiu al reverendumului, Hyun-jin ,

43 de ani, care conduce Asociaţia Sfântului Duh pentru Unifcarea Creştinismului Mondial şi-a dat în judecată mama căreia în cere 1,4 milioane de euro. Dar nu numai conducerea sectei este în joc, ci şi bunurile acesteia.

Averea sectei

Imperiul Moon se întinde în mai multe ţări şi include, spital-Sun Myung Moon, ziarul „Washington Times" şi agenţia de presă UPI, hoteluri, printre care New Yorker Hotel din Manhattan, dar şi un hotel de lux în Coreea de Nord, un lanţ de distribuţie a fructelor de mare pentru restaurantele japoneze din SUA, echipe de fotbal profesionist, şcoli, o staţiune de schi, şi o trupă balet în Coreea de Sud.

Organizația mai deţine în Coreea de Nord un mare centru de conferinţe şi o uzină de construcţie de automobile.

Relaţiile cu SUA

Reverendul Moon, a dezvoltat relații bune cu liderii conservatori ai Statelor Unite, cum ar fi fostul preşedinte Richard Nixon (1969-1974), Ronald Reagan (1981-1989) și George Bush Sr. (1989-1993).

Moon l-a susţinut din toate puterile pe preşedintele Richard Nixon în timpul scandalului Watergate. Cu toate acestea, fondatorul Bisericii Unificării a stat 13 luni după gratii în Statele Unite, în anii 80, pentru evaziune fiscală.

Organizaţia a acuzat guvernul american de persecuţie, din cauza influenţei şi popularităţii în creştere a sectei în rândul tinerilor americani. Dar în această luptă nu este vorba numai de bani, ci şi de divergenţe în ceea ce priveşte moştenirea spirituală a reverendului Moon.

Sun Myung Moon provine dintr-o familie de agricultori, dintr-o zonă aflată în prezent pe teritoriul Coreei de Nord. Organizaţia fondată de el revendică aproximativ trei milioane de credincioşi în aproximativ 200 de ţări.Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările