În lume

articolul anterior articolul urmator

Benjamin Netanyahu afirmă că „se întoarce în curând“ la putere

3
13 Jun 2021 18:34:44
Autor: News.ro

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a afirmat duminică, în faţa Parlamentului, că va rămâne în politică, în opoziţie, după intrarea în atribuţii a noii coaliţii, şi că va reveni "în curând" la putere, potrivit AFP.

"Dacă destinul nostru este de a fi în opoziţie, o vom face cu capul sus, vom face să cadă acest Guvern şi ne vom întoarce pentru a conduce ţara în felul nostru (...). Ne vom întoarce în curând", a declarat Netanyahu în alocuţiunea de la Knesset, Parlamentul israelian, înaintea unui vot de încredere pentru un nou Guvern.

Parlamentarii israelieni trebuie să dea votul de încredere pentru "Guvernul schimbării" în această seară, guvern condus de şeful dreptei radicale Naftali Bennett şi de liderul centrist Yaïr Lapid care va pune capăt unei domnii de peste 12 ani fără întrerupere a lui Benjamin Netanyahu. 

"Bennett şi prietenii său sunt o dreaptă falsă şi populaţia ştie foarte bine", a declarat Netanyahu, care a lăudat "reuşitele" Guvernului său, citând în special acordurile de normalizare a relaţiilor cu ţările arabe şi "operaţiunile exterioare" între care cea din 2018 care a permis Statului evreu să obţină arhivele nucleare iraniene. 

"Dar astăzi Iranul sărbătoreşte (sosirea noii coaliţii la putere, n.r) căci ei au înţeles că de acum există un Guvern slab" în Israel, a adăugat Netanyahu.

Mai devreme, Naftali Bennett a afirmat că viitorul Guvern, al cărui şef va fi timp de doi ani înainte de a fi înlocuit de Yaïr Lapid, nu va permite Iranului să "se doteze cu arma nucleară".

Coaliţia eterogenă - ce reuneşte două partide de stânga, două de centru, trei de dreapta şi o formaţiune arabă - trebuie să obţină aprobarea oficialilor aleşi, ceea ce-i va permită să-l înlocuiască pe Benjamin Netanyahu.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

3 Comentarii

Kongo-Müller
13.06.2021, 19:05:56

Bravo Bibi ! Sper sa te intorci la putere ! Dar mai intai sa faci 30 de ani de puscarie ...

+6 (6 voturi)
= aceleaşi mizerii
14.06.2021, 08:05:44

K-M... Exact!... Se întoarce ăsta la putere, "curînd", cam ca trîmpitu', în visele lui... Toți corupții, hoții, care au ajuns vremelnic la putere, și o pierd, spun așa...

-5 (5 voturi)
Index 4.2.2
13.06.2021, 19:56:02

Mah Bibi, vrabia malai viseaza! Tot la fel si Donitto Trompolino tot zice ca el a castigat alegerile din 2020, da poate ca a castigat si el experienta!

+6 (6 voturi)
Modifică Setările