În lume

articolul anterior articolul urmator

Bill Gates: Pandemia se va întoarce! Va fi şi mai contagioasă şi chiar mai fatală

16
2 May 2022 09:42:48
Autor: Afrodita Cicovschi

Pandemia de coronavirus este departe de a se termina, a avertizat Bill Gates, spunând că ar putea exista încă o variantă care este „şi mai transmisibilă şi chiar mai fatală”, scrie Financial Times.

„Ceea ce este mai rău ar putea să urmeze”, a avertizat cofondatorul şi filantropul Microsoft pentru Financial Times. 
 
Deşi nu doreşte să fie  „un mesager al catastrofelor”, Bill Gates avertizează că riscul apariţiei unei variante mai virulente este „cu mult peste 5%”. 
 
„Suntem în continuare expuşi riscului ca această pandemie să genereze o variantă care ar putea fi şi mai transmisivă şi chiar mai fatală”, a spus el, adăugând că "sunt necesare urgent noi vaccinuri care să aibă efecte de lungă durată pentru a combate infectarea în viitor", transmite Sky News. 
 
Bill mai îndeamnă la crearea unei echipe de experţi internaţionali - de la epidemiologi la modelatori pe computer - pentru a identifica ameninţările şi pentru a îmbunătăţi coordonarea internaţională. El solicită o echipă globală de răspuns la epidemii, gestionată de Organizaţia Mondială a Sănătăţii şi spune că investiţiile suplimentare sunt vitale.
 
„Mi se pare nebunesc că am putea să nu prevenim această tragedie şi să nu facem, în numele cetăţenilor lumii, aceste investiţii”, a spus el.
 
Deşi a recunoscut că războiul din Ucraina domină în prezent agenda internaţională, el a adăugat: „Suma de bani implicată este foarte mică în comparaţie cu beneficiul combaterii pandemiei şi va fi un test: îşi pot asuma instituţiile globale noi responsabilităţi într-un mod excelent? "
 
Bill Gates a avertizat la o discuţie TED în 2015 despre ameninţarea unui super-virus ce ar putea ucide 30 milioane de oameni în 6 luni. 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

16 Comentarii

vasile preda
2.05.2022, 09:53:02

gill va pregateste ceva, nu bun

+1 (11 voturi)
Radu Mircea
2.05.2022, 10:09:22

# Vasilovici Predovsk Care ,,va,,? Tu privesti din spatiu?

-15 (17 voturi)
Amdo Odma
2.05.2022, 10:13:03

Viitorul virus va fi prajit cu nucleare.

0 (6 voturi)
Stefan din Nord
2.05.2022, 10:18:33

Deie pandemia intre rusi ,sa-i sature de invazii Vedea-i-as pe toti cu furtune in gat si perfuzii in cap .

+3 (5 voturi)
AltGr PrtScr
2.05.2022, 10:43:26

Deși ce zice sărăcia asta cu ochi e mai grav, tefeliștii mâhniți se uită la poza de joc nintendo de anii 70 a lu strigoiu din kiev care a doborât mii de avioane. Dar, ghice ce, tefeliștii vor fi iar închiși în case, ceea ce nu mi se pare chiar rău, e groaznic cu ei pe străzi.Parcă mă obișnuisem fără trotinete încoace și-ncolo. Când îi văd cu câtă responsabilitate își pun măștile fmm 2 pe fățău când intră pe undeva, îmi vine să-i rezolv cu o rafală. Așa că mai bine cu ei sub pat decât să ajung la bulău.

-14 (18 voturi)

Vezi toate comentariile (16)

Modifică Setările