În lume

articolul anterior articolul urmator

Biserica Catolică are o nouă cale pentru procedura de beatificare

6
12 Jul 2017 13:43:44
Autor: Ion Gaidau
Papa Francisc FOTO EPA
Papa Francisc FOTO EPA

Creştinii care îşi dedică viaţa salvării altor persoane, „urmând paşii şi învăţăturile lui Isus“, vor fi eligibili pentru beatificare, a transmis Papa Francisc într-o scrisoare.

Beatificarea este primul pas spre sanctificare şi a fost un drept rezervat pentru trei categorii de oameni: martirii, cei care au trăit după valori eroice şi cei cu o reputaţie curată, notează „The Guardian“, potrivit news.ro.

Noua categorie de oameni eligibilă pentru beatificare îi include pe creştinii care au tratat bolnavi de ciumă şi care au murit apoi din cauza aceleiaşi bolii, potrivit ziarului oficial al Vaticanului, „Osservatore Romano“.

Astfel de creştini „merită admiraţia pe care comunitatea de credincioşi a oferit-o celor care au acceptat de bunăvoie să fie martiri şi care au dovedit acţiuni creştine în mod eroic“, semnalează Papa Francisc.

Agenţia de presă catolică I-Media scrie că noua definiţie ar putea să se aplice unei tinere al cărei proces de beatificare este în curs la Roma. Chiara Corbella a murit pe 13 iunie 2012 după ce a refuzat tratamentul împotriva cancerului care ar fi pus în pericol viaţa bebeluşului cu care era însărcinată. Italianca a murit la o lună după naşterea fiului ei.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

6 Comentarii

Iris IRIS
12.07.2017, 14:30:17

Catre Safntul Scaun : beatificarea este clara si procesul de beatificare deasemenea. Daca Consiliul de la Vatican a ajuns la un reziultat de a modifica procedura de beatificare nu am nimic impotriva. Poate insa Sfantul Scaun ne da solutia cum sa scapam Patria de DEMONI - Romania este plina in momentul de fata de Demonii Comunismului- cum ar fi posibil sa scape poporul oropsit al Romaniei de acesti demoni ? Prin slujbe ? prin Rugaciuni ? sau sa luam furcile si securile in mana ? Sfatuieste-ne Sfinte Scaun si pe noi , romanii, ca am ajuns la capatul rabdarii ! Patriarhia noastra ortodoxa tace , nu vrea sa ne povatuiasca !

Utilizator Adevărul
12.07.2017, 19:09:08

Comentariu considerat abuziv.

Biroul National de Cenzura
12.07.2017, 15:58:15

Mda. Mai au sa introduca un formular sau cerere tip de beatificare. Cati oameni ati salvat ? Sexul celor salvati si categoria de varsta. ETC

mikael vas
12.07.2017, 19:36:44

sau e vorba de salvarea muslimilor , ca e mai actual

mikael vas
12.07.2017, 19:35:22

Calea Lactee , numai asta poa sa fie ca despre Calea lui Isus nu mai poate fi vorba , in curind o sa vedem popa homo , pedofilie , islamizare , rock "crestin" si alte acadele satanice care se vor practica in Biserica ..... mi se pare cel mai nepopular Papa din toti ....

Vezi toate comentariile (6)

Modifică Setările