În lume

articolul anterior articolul urmator

Bloomberg: Elon Musk, omul care s-a îmbogăţit cel mai mult în acest an. Ce avere are fondatorul Tesla

4
17 Oct 2021 14:45:50
Autor: Ion Gaidau
Elon Musk FOTO Arhivă
Elon Musk FOTO Arhivă

Averea lui Elon Musk a ajuns la 220 de miliarde de dolari după ce a crescut cu 50 de miliarde de dolari anul acesta, cea mai semnificativă îmbogăţire. Fondatorul Tesla a fost declarat deja cel mai bogat om din lume, în faţa principalului său rival de proiecte şi de afaceri, fondatorul Amazon, Jeff Bezos.

La fel ca rachetele SpaceX, averea lui Elon Musk zboară spre stele. Averea fondatorului Tesla şi al SpaceX a crescut cu 50 de miliarde de dolari anului acesta, ajungând acum la 220 de miliarde de dolari. Este cea mai semnificativă îmbogăţire a unui miliardar în 2021, un succes care se datorează într-o bună măsură şi SpaceX, relatează Bloomberg.

SpaceX a fost valorizată la 100 de miliarde de dolari pe 8 octombrie, ceea ce a făcut-o a doua cea mai importantă din lume. Graţie părţii sale de 50% din SpaceX, Elon Musk s-a îmbogăţit cu 10 miliarde de dolari. Totuşi, majoritatea averii sale - trei pătrimi, mai exact - se datorează Tesla, unde deţine 20% din acţiuni.

Potrivit Bloomberg, Jeff Bezos este acum al doilea cel mai bogat om din lume, cu 190 de miliarde de dolari. După patru ani de prezenţă pe primul lor în topul miliardarilor lumii, Bezos, 57 de ani, ar fi fost depăşit de Musk, 50 de ani, la începutul acestui an.

Rivalitatea cu Bezos pare să-l amuze pe Musk, un antreprenor prolific pe reţelele sociale şi cunoscut pentru mesajele sale fără filtru. În spaţiul de comentarii al unui tweet al lui Jeff Bezos despre o reuşită la bursă a Amazon, patronul Tesla a răspuns cu un emoticon reprezentând medalia de argint.

Cei doi s-au angajat într-o competiţie acerbă pentru cucerirea spaţiului, Elon Muk prin intermediul SpaceX, iar Jeff Bezos prin intermediul Blue Origins. SpaceX a transportat deja astronauţi către staţia spaţială internaţională în cadrul unui contract cu NASA, în timp ce Blue Origins a efectuat în această vară primul său zbor de turism spaţial, cu Bezos şi alte trei persoane la bord.

Elon Musk nu este singurul care s-a îmbogăţit anul acesta. Patrimoniul primilor cei mai bogaţi 500 oameni din lume a crescut cu peste 700 de miliarde de dolari în 2021. Nouă dintre primii zece cei mai bogaţi oameni din lume sunt din Statele Unite. Printre ei şi-a făcut loc un european, şi anume francezul Bernard Arnault, patronul LVMH, a cărui avere este estimată la 155 de miliarde de dolari. Arnault este acum al treilea cel mai bogat om din lume, în faţa lui Bill Gates, fondatorul Microsoft, care a dominat timp de mulţi ani topul miliardarilor.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

4 Comentarii

imsi2 imsi2
17.10.2021, 16:18:24

Sa i fie de bine dar cu ce sunt mai fericiti copiii romani care se culca flamanzi seara de seara ? Sau pensionarii care asteapta cu ingroziti facturile la gaz si energie ? Cu ce ne incalzeste ca vine Catzu sa ne spuna ca la primavara ne va fi bine ? Poate tot lui Musk ii va fi bine si nu la aia care vor muri de frig in case la iarna din cauza ca unii ca el speculeaza energia (cum se va afla peste ceva vreme) si care daca apuca primavara oricum le va fi mai bine ca se va incalzi afara. Ce ma incalzeste pe mine ca Romgazul sau alta firma care vinde gaz romanesc gaz romanesc afara are pretentia ca eu sa i platesc acelasi pret adica sa dau faliment pt ca el sa aiba profit urias ?

-5 (5 voturi)
Groza Carmen
17.10.2021, 20:00:15

Tâmpiții conduc lumea - declară încălzirea Terei și poluarea masivă, dar zboară cu rachete, pentru turism cosmic... plasticul declarat poluant, dar construiesc mașinile din plastic practic - probabil îi văd doar pe alții mergând pe trotinete din hârtie.

-6 (6 voturi)
Utilizator Adevărul
17.10.2021, 22:08:31

Comentariu considerat abuziv.

Utilizator Adevărul
18.10.2021, 00:21:07

Comentariu considerat abuziv.

Modifică Setările