În lume

articolul anterior articolul urmator

Boris Johnson, glumeţ la tribuna ONU:  Îl contrazice pe Kermit Broscoiul şi spune că se gândeşte să-şi schimbe numele în „Boreas”

14
23 Sep 2021 11:29:45
Autor: News.ro
Boris Johnson in Adunarea Generala ONU FOTO EPA-EFE
Boris Johnson in Adunarea Generala ONU FOTO EPA-EFE

Premierul britanic Boris Johnson a recurs la umor în discursul pe care l-a susţinut la Adunarea Generală a ONU, pentru a îndemna la eforturi mai mari în lupta împotriva modificărilor climatice, relatează DPA.

„Avem o putere impresionantă de a schimba lucrurile sau de a schimba lucrurile în bine şi o putere grozavă de a ne salva pe noi înşine”, a declarat miercuri liderul conservator.

„Iar atunci când Kermit Broscoiul cântă «nu e uşor să fii verde», vă aminţiţi, nu? Vreau să ştiţi că se înşela. Nu avea dreptate. Este uşor. Nu este doar uşor, este profitabil şi este bine să fii verde”, a declarat Johnson. „Indiferent că el a fost în mod inutil nepoliticos cu Domnişoara Piggy, cred”, a adăugat el.

Premierul britanic a subliniat că este necesar să fie plantaţi mai mulţi copaci şi a pledat în favoarea energiei verzi.

„Am pus păduri mari de turbine de vânt frumoase pe pajiştile ude din Doggerland între (Marea) Britanie şi Olanda, la Marea Nordului”, a declarat el, referindu-se la o fâşie de pământ care lega Regatul Unit de Europa continentală, inundată după creşterea nivelului mării în urmă cu mii de ani.

„În fapt, producem atât de multă (energie) eoliană în larg, încât mă gândesc să-mi schimb numele în onoarea zeului din Nord al vântului, în «Boreas» Johnson”, a glumit el.

Johnson i-a mulţumit în discursul pe care la susţinut la ONU preşedintelui Xi Jinping, care a anunţat că China nu va mai construi mine pe cărbune în străinătate şi l-a elogiat pe preşedintele american Joe Biden, care a promis ajutoare suplimentare, în valoare de miliarde de dolari, în lupta împotriva modificărilor climatice.

Premierul britanic şi-a exprimat speranţa, înaintea COP26, la Glasgow, în noiembrie, că această conferinţă va fi ca o petrecere la împlinirea vârstei de 16 ani a lumii, la care lumea să decidă să se maturizeze.

COP26 trebuie „să sufle în lumânările unei lumi în foc”, a declarat el.

Acest summit va fi „o cotitură pentru omenire”, a avertizat Johnson, îndemnând lumea să dea dovadă de „maturitate” şi „înţelepciune”, relatează AFP.

„A venit timpul ca lumea să crească”, a îndemnat el în acest discurs plin de pasiune, dedicat în întregime crizei climatice.

„A venit timpul să ascultăm avertismentele oamenilor de ştiinţă”, a subliniat el.

Johnson a avertizat din nou că „frumoasa noastră planetă” riscă să devină „de nelocuit”, „nu doar pentru noi, ci şi pentru numeroase alte specii”, din cauza lipsei acţiunii împotriva modificărilor climatice.

„De aceea, COP26 este o cotitură pentru omenire. Trebuie să limităm creşterea temperaturilor”, a declarat el.

„Trebuie să arătăm că avem maturitatea şi înţelepciunea de a acţiona”, a îndemnat Johnson, subliniind că există o lipsă „gravă” de timp.

Johnson îşi susţine discursul la câteva zile după publicarea unui raport ONU care conchide că o limitare a încălzirii globale la un nivel de 1,5°C faţă de perioada preindustrială este imposibil fără o reducere imediată şi masivă a emisiilor de gaze cu efect de seră.

Acordul de la Paris din 2015 de luptă împotriva încălzirii globale, semnat în cadrul COP21, îndeamnă la o limitare a încălzirii planetei la un nivel de cel puţin 2°C peste nivelul preindustrial, în mod ideal la 1,5°C.

Însă, pe baza angajamentelor actuale ale statelor membre ale acordului, „lumea se află pe calea catastrofei, a 2,7°C”, a avertizat recent secretarul general al ONU Antonio Guterres, care sublinia că, fără o schimbare a „traiectoriei”, COP26 din Scoţia riscă să fie un eşec.

Boris Johnson a îndemnat ţările „să meargă mai departe” şi „să meargă mai repde” în reducerea emisiilor poluante.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

14 Comentarii

cloudvick
23.09.2021, 12:03:58

asa e cand votezi un clown astepti circul sa vina in oras

-9 (9 voturi)
cloudvick
23.09.2021, 12:33:45

mai lipseste muzica lui benny hill in fundal cand apare johnson

-8 (8 voturi)
Lucifer
23.09.2021, 12:06:48

Lor le convine, ţărilor ca România nu.

-1 (1 vot)
cypros.
23.09.2021, 14:07:18

O natie de retardati alcoolici , rasisti si mizerabili puturosi cu tot cu Cloudvick ,,englezul,, lui peste prejit un penibil si un frustrat ordinar care uraste Romanii si Romania . Jos cu UK lor sper sa se detrame la propriu 100% si asa acolo pakis , africanii si indienii calareste tara aia si asa sinistra .

-14 (16 voturi)
Gordon Pimm
23.09.2021, 12:19:03

mai bine si l-ar schimba in Boring Johnson

+2 (2 voturi)

Vezi toate comentariile (14)

Modifică Setările