În lume

articolul anterior articolul urmator

Brazilia: Coronavirusul a ucis mai mult de o jumătate de milion de oameni

2
20 Jun 2021 08:39:01
Autor: Afrodita Cicovschi

Numărul total al deceselor asociate Covid-19 a depăşit pragul de jumătate de milion în Brazilia, fiind al doilea cel mai mare bilanţ din lume, după SUA, iar experţii avertizează că situaţia se poate înrăutăţi, având în vedere campania de vaccinare lentă şi începutul sezonului rece.

Coronavirusul continuă să se răspândească, iar preşedintele Jair Bolsonaro refuză să sprijine măsuri precum distanţarea fizică. El a fost criticat vehement pentru că nu a implementat un răspuns naţional coordonat şi pentru scepticismul său faţă de vaccinuri, carantină şi purtarea măştii.
 
Institutul de sănătate Fiocruz a spus că situaţia este critică. Doar 15% dintre adulţi sunt complet vaccinaţi.
 
Congresul anchetează modul în care guvernul a gestionat pandemia.
 
Opoziţia îl acuză pe preşedinte pentru întârzierea achiziţionării vaccinurilor din motive politice şi că a minimalizat continuu gravitatea pandemiei.
 
Sâmbătă, mii de oameni au protestat în ţară faţă de guvernul lui Bolsonaro şi au cerut accelerarea programului de vaccinare.
 
Situaţia din Brazilia a fost alimentată de noile variante ale coronavirusului, care se transmit mai uşor, inclusiv una identificată în Amazonia, cunoscută drept Gamma. În medie, 70.000 de cazuri au fost confirmate zilnic în ultima săptămână.
 
Rata de ocupare a unităţilor de terapie intensivă rămâne la 80% sau peste în majoritatea statelor, iar experţii avertizează că începutul iernii în emisfera sudică, săptămâna viitoare, ar putea spori numărul contaminărilor.
 
Începând cu luna martie, pentru o perioadă de şapte zile, au fost raportate zilnic, în medie, peste 1.500 de decese.
 
Doar Statele Unite au înregistrat un număr mai mare de decese asociate bolii, 601.740, potrivit Universităţii Johns Hopkins.
 
La nivel mondial, de la începutul pandemiei, au fost înregistrate peste 3,85 milioane de decese asociate Covid-19 şi mai mult de 178,1 milioane de contaminări.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

2 Comentarii

Davide Isa revine
20.06.2021, 10:22:12

bla-bla-bla...

-3 (3 voturi)
OmTacut2 มวยโบราณ
20.06.2021, 14:14:44

Citind acest articol, fac comparatia intre Donal Trump si Bolsanaro Trump: A răspândit minciuni, a ignorat sfaturile, a acordat prioritate banilor înaintea vieții, a încurajat oamenii să își asume riscuri crezând că există un tratament eficient, a refuzat să poarte o mască și, în acest fel, i-a încurajat pe susținătorii săi, care sunt precum niste oi, să facă același lucru și așa mai departe. Bolsonaro: Merge la televizor pentru a se plânge „Nu te mai plânge!” deoarece COVID-19 pretinde ca nu exista in pofida faptului ca sunt inregistrate 4.000 de cazuri de deces pe zi datorita Covid. Cunoscut sceptic COVID-19 si care a minimizat în mod regulat severitatea virusului. Ignoră cererile disperate ale comunității științifice în mod repetat. Refuză "lockdown" in pofida faptului ca numărul de decese cresc și autoritățile au ajuns sa planifice construirea CIMITERELOR MULTI-ETAJATE, iar spitalele încep să îndepărteze bolnavii din cauza lipsei simple de paturi. Personal, vaznd ca in Romania, procentul de vaccinari a cunoscut un esec rasunator, Bolsanaro s-ar fi potrivit ca o manusa cu mentalitatea trogloditilor anti vaccinisti romani.

+2 (4 voturi)
Modifică Setările